Parkeertarieven: wachten op Van Os

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Partijen als GemeenteBelangen en de VVD hielden hun kruid voorlopig droog. Zij zijn in afwachting van de ‘notitie Frans van Os’. ,,Het dossier is nog niet compleet”, aldus Peter de Pater, een partijgenoot van Van Os. Dick de Groot, het nieuwbakken raadslid van de VVD, sloot zich daarbij aan. Het is nog even wachten op die notitie van GemeenteBelangen-raadslid Van Os. De ‘goede’ man is deze week op vakantie, waar hij hevig zit te broeden op zijn notitie.

EDE - In de gemeenteraad lijkt wethouder Peter van ‘t Hoog geen grote problemen te hoeven verwachten over de vaststelling van de ‘Verordening parkeerbelasting 2009’. De meerderheid van de commissie raadscommissie BFO leek daar voor te zijn, had geen moeite om akkoord te gaan met een verhoging van een dubbeltje per uur van de parkeertarieven.

Lambert Kisteman (SGP) was bang, dat het onderzoek een tegenvaller zal worden. De discussie in de commissie ging over ‘korter staan, minder betalen’ en ‘langer staan, meer betalen’. Voor velen is het een doorn in het oog, dat je voor een kleine boodschap bijvoorbeeld aan de Molenstraat in Ede voor een half uur parkeergeld moet betalen, terwijl je daar maar een minuut of vijf staat. Ook Ab Dominicus (GroenLinks) pleitte voor het betalen in kleine eenheden. Daar moet volgens de plaatselijke politiek wat aan gedaan worden. Voor 2009 zag wethouder Peter van ‘t Hoog geen mogelijkheden. Voor het jaar er op, 2010, was hij bereid te onderzoeken of de parkeergelden op een andere manier kunnen worden geheven. Bepalend daarbij voor de wethouder is, dat het de gemeente Ede geen geld mag kosten. ,,Het moet budgettair neutraal zijn.” Kisteman en Wout Schotsman (PvdA) waren tevreden met de toezegging van de wethouder dat de heffing van parkeergeld ook op een andere leest kan worden gestoeld. ,,Een randvoorwaarde moet ook zijn, dat er achteraf wordt betaald”, vond Schotsman.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie