Voedselactie Dorcas

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

EDE / LUNTEREN - Dit jaar wordt van 2 tot en met 9 november voor de dertiende keer de Dorcas voedselactie gehouden. Dan wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Bij deze actie zijn meer dan 400 kerken en 600 supermarkten betrokken. Dit jaar wordt de actie voor het eerst georganiseerd in samenwerking met GrootNieuwsRadio, een christelijk radiostation dat uitzend via de ether op 1008 AM.

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert.

De klanten van de supermarkten kunnen één of meerdere producten van het lijstje kopen en afgeven aan de vrijwilligers. Op 5 november wordt in veel kerken Dankdag voor Gewas en Arbeid gevierd. Honderden kerken zamelen tijdens deze diensten voedsel in. In Ede en Lunteren wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 november de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locaties: in Ede zijn dat Super deBoer in Bellestein, Albert Heijn Achterdoelen, Boni. Markt. In Lunteren zijn dat de Supercoop aan de Molenparkweg 7, de Dekamarkt aan de Dorpsstraat 64 en Albert Heijn aan de Dorpsstraat 52/54.

Direct na de voedselinzameling worden de etenswaren naar verschillende regiocentra gebracht. Daar zorgen honderden vrijwilligers ervoor dat al het voedsel wordt gesorteerd en in pakketten wordt gedaan. Zodra de voedselpakketten verzendklaar zijn gemaakt, gaan vrijwillige chauffeurs op pad naar Oost-Europa om de pakketten daar af te leveren. Ze zorgen vaak zelf voor een gesponsorde vrachtwagencombinatie. De overige transportkosten worden betaald van giften die tijdens de Dorcas Voedselactie in de collectebussen worden gedeponeerd.

GrootNieuwsRadio is actief met het werven van vrijwilligers en chauffeurs voor de transporten naar Oost-Europa. De luisteraar kan de voedselpakketten volgen tot op plaats van bestemming. In de week van de actie wordt dagelijks om 19.45 uur het Dorcas Voedselactie Journaal uitgezonden. GrootNieuwsRadio is een christelijk radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week via de ether uitzendt op de middengolf op 1008 AM. Meer informatie is ook te vinden op www.grootnieuwsradio.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie