Arbiter Dijkman nekt SDS'55

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Eindelijk leek SDS'55 de zaakjes op orde te hebben. Trainer Henri ten Klooster beschikte tegen Lienden over een bijna complete selectie. Er leek geen man meer overboord bij de hekkensluiter, die in de hoek van de klappen zit. Welgeteld zestien minuten duurde de weelde. Toen moest Jos van Harten met een hamstringblessure opstappen. Twintig minuten later kreeg arbiter J. Dijkman uit Zelhem het op zijn heupen. Resultaat: twee rode kaarten aan de kant van SDS. En nog erger: een 0-3 nederlaag.

door Jan de Boer

De hautaine Dijkman was na afloop de gebeten hond. Niet alleen aan de kant van verliezer SDS. Ook bij Lienden was men niet bepaald te spreken over het fluiten van de man in het rode shirt. ,,Met zo'n scheidsrechter erbij is het niet leuk meer om te voetballen", zei een Lienden-speler uit de grond van zijn hart.

De ellende begon allemaal tien minuten voor de rust. De eerste de beste kans van Lienden werd door Jeroen Laros verzilverd: 0-1. SDS-grensrechter Teus van de Brink had - nog voor het doelpunt werd gescoord - zijn vlagje in de lucht.

Dijkman was zeker van zijn zaak. En vond het zelfs niet nodig om even met zijn assistent te overleggen. Dat was niet slim en zorgde voor onrust in de tent. Gelijk na de treffer kreeg aanvoerder Edgar Meijer een gele kaart bij een overtreding. En vlak daarop kon Maarten van den Top met twee gele prenten voortijdig vertrekken. Van den Top bleef mekkeren. En daar was Dijkman niet van gediend. ,,Ik maakte geen beledigende opmerkingen of zo. Alleen toen ik zei dat de grensrechter net zo goed thuis kan blijven als je daar niet op reageert, kon ik vertrekken", aldus de SDS, er, die nog niet eerder in zijn voetballoopbaan 'rood' incasseerde.

Kort daarop was het weer hommeles. Ook Teus van de Brink (,,Het was zeker een halve meter buitenspel'') bleef zijn mondje roeren. Met als gevolg dat hij vervangen werd door gelegenheidsvlagger Marinus Kronenburg. Met één man minder bleek SDS nog steeds niet de mindere van de twee. Echt kansen op de gelijkmaker kregen de Wekerommers evenwel niet. En weer gooide Dijkman roet in het eten van SDS. Nu door Maarten Janssen in de tweede helft veel te zwaar te straffen met een rode kaart bij een overtreding. Een gele kaart was op zijn plaats geweest. Alleen Dijkman zag dat anders.

Geen potten

Met negen man kon SDS geen potten meer breken. Het vertrek van Janssen was de nekslag voor de ploeg. Vlak na het vertrek van Janssen zette Premezek Seller de match op slot: 0-2. De 'Pool' van Lienden bepaalde iets later de eindstand op 0-3.

Ook doordat Otterlo en SKV wonnen, was het een slechte dag voor de Wekerommers. De achterstand op het op de voorlaatste plaats staande Redichem, Oranje Blauw en Otterlo, bedraagt nu acht punten. De seizoenstart van de SDS'ers is nog slechter dan die in de voorbije competitie toen men pas op het laatst het vege lijf wist te redden.

Trainer Henri ten Klooster had complimenten voor de inzet van zijn elftal. ,,Zij hebben vanaf het begin hard gewerkt en speelden ook goed", vond de SDS-trainer. ,,Het rare doelpunt zette de wedstrijd op zijn kop. Door die verkeerde beslissing hebben wij in de afgelopen week voor niks getraind." De coach baalde vooral omdat er eindelijk licht aan de horizon leek te gloren. ,,Door de vele blessures liepen we achter de feiten aan. Een gesprek een aantal weken geleden heeft goed geholpen. Ook omdat we nu in een ander systeem spelen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie