Wethouder Weijland verricht samen met peuters de opening van peuteropvang Besma.
Wethouder Weijland verricht samen met peuters de opening van peuteropvang Besma. Job Niessen

Opening peuteropvang Besma op islamitische grondslag

9 april 2018 om 11:18 lokaal Deel je nieuws

Opening peuteropvang Besma op islamitische grondslag

Wethouder Weijland opende woensdag 4 april onder grote belangstelling van onder meer ouders en kinderen peuteropvang Besma. Een opvanglocatie van Spelenderwijs, op Islamitische grondslag en voorheen bekend als ‘t Vlinderveld. De wethouder werd bij de plechtigheid goed geholpen door de peuters van Besma, zoals bij het doorknippen van het lint bij de deur tussen Besma en basisschool Al Amana, waarmee de vernieuwde samenwerking op symbolische wijze zichtbaar werd.

De eerste Edese peuteropvang op Islamitische basis is letterlijk een schoolvoorbeeld van wat er mogelijk is aan samenwerking, indien het lukt om juist te zoeken naar de overeenkomsten in plaats van te kijken naar de verschillen tussen mensen en organisaties.  

Waarom deze samenwerking?

De school en de peuteropvang merkten dat ouders van peuters de peuteropvang niet altijd vinden, omdat deze niet aansluit bij hun religieuze achtergrond. Hierdoor gaan deze kinderen zonder enige vorm van voorschool/peuteropvang naar de basisschool. Spelenderwijs vindt het belangrijk dat alle kinderen in de gemeente Ede spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool. Zij weet uit ervaring dat wanneer de identiteit van de peuteropvang aansluit bij de identiteit van de ouder, dit doorslaggevend kan zijn om deze peuteropvang te bezoeken. Besma staat, net als voorheen, open voor alle kinderen van twee tot vier jaar die in de buurt van de opvang wonen.

Heeft u interesse in een plek voor uw peuter op peuteropvang Besma, kom gerust kijken. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Spelenderwijs Ede: www.spelenderwijsede.nl.




 

Wethouder Weijland verricht samen met peuters de opening van peuteropvang Besma.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie