Wethouder geeft startsein voor B-fit

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In het gebied van de Gelderse Vallei wonen relatief veel kinderen. De leeftijdsgroep van 0 tot 11 jarigen is er goed vertegenwoordigd. En dat is demografisch gesproken een goede zaak. Uit onderzoek blijkt dat de meeste jongeren opgroeien in goede gezondheid. Toch is de leefwijze van veel jongeren ronduit ongezond. Ze eten te vet, snacken te vaak en bewegen te weinig. En dat geeft zorg voor de toekomst. Een van de speerpunten van het volksgezondheidbeleid in het Valleigebied is dan ook het stimuleren van een gezond voedingspatroon en voldoende beweging en het voorkómen van overgewicht bij kinderen en jongeren.

EDE - Te vet eten, te vaak snacken, te weinig bewegen - veel jongeren in de Vallei leven niet zo gezond. Daarom heeft de regio De vallei, in samenspraak met de provincie Gelderland en de Gelderse sportfederatie, het initiatief genomen tot het project B Fit, een project om jongeren meer te laten bewegen en gezonder te laten eten.

In peuterspeelzalen en scholen in Barneveld, Ede en Wageningen gaat de Gelderse Sport Federatie gedurende drie jaar lang actief inzetten op meer bewegen, en gezonder eten. Daarbij worden niet alleen de kinderen betrokken maar ook hun ouders en de leerkrachten. Er zijn fittesten, workshops over voeding en bewegen, kooklessen en bewegingslessen. De deelnemende gemeenten gaan de resultaten van het programma meten en hopen dat het driejarige programma leidt tot duurzame veranderingen in eet- en beweeggedrag bij kinderen (en hun ouders).

Omdat Ede de coördinerende gemeente is in de Valleiregio voor dit project, zal de Edese wethouder Evert van Milligen op donderdag 30 oktober om 11.00 uur het startsein voor het programma geven. Dat gebeurt in de Zuiderpoortschool aan de Kerkweg in Ede, samen met de kinderen van peuterspeelzaal Minik en alle kinderen van de school.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie