Bewust Bodemgebruik en De Hoge Veluwe werken samen

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De organisatie Bewust Bodemgebruik houdt in samenwerking met Het Nationale Park De Hoge Veluwe zaterdag 29 november een dag waarin bodembewustzijn centraal staat. ,,We staan er niet zo vaak bij stil, maar in en op de bodem leeft het. De bodem speelt een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke opgaven, zoals klimaat en energie, de inrichting van ons land en gebruik van natuurlijke bronnen'', aldus Ilse Harmelink van het park.

In 2008 wil het initiatief Bewust Bodemgebruik het bewuste gebruik van de bodem verder stimuleren en een versnelling bereiken op dit vlak. Doel is om de bodem op een vernieuwende manier op de agenda’s te krijgen van bestuurders, beleidsmakers, gebruikers, wetenschappers en professionals. Ook bezoekers van het Park kunnen zich op deze dag verdiepen in de bodem.

In de ‘Week van de Bodem’ wordt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe een Familie- en Vriendendag georganiseerd. Het is een dag vol met spelletjes, lezingen, excursies en demonstraties, allen nabij het Bezoekerscentrum. In het programma komt het bodemsysteem van het park uitgebreid aan bod. Natuurlijk is een bezoek aan het Museonder, het ondergrondse museum, ook mogelijk. De bodembewustzijn dag wordt zaterdag 29 november georganiseerd van 11.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.bewustbodemgebruik.nl voor gratis deelname aan deze dag.

Foto:

(foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie