Cafétaria de Molenhoek voor een gezonde snack

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - In februari van dit jaar namen Roy en Lineke Kolf en zoon Robin het besluit om cafétaria de Molenhoek in Bennekom over te nemen. In Ede werd Food en IJspalace van de hand gedaan om zich elders in de gemeente te vestigen. In Bennekom werd wel het een en ander naar eigen inzicht veranderd en dat nam de nodige tijd in beslag.

De verbouwing nam in totaal drie maanden in beslag alvorens men de deuren in Bennekom officieel kon openen, maar het resultaat mag er wezen. Tot op dit moment heeft men geen spijt van de genomen beslissing om Ede te verlaten. ,,In Bennekom gaan de zaken naar wens. Ik ben een geboren en getogen Bennekommer, ik heb er dertig jaar gewoond voordat wij naar Ede verhuisden om daar een cafétaria te beginnen. Op het Soembaplein openden wij er een cafétaria onder de naam De Tamboer. In 1996 werd verhuisd naar Ede centrum, in een voormalige slagerij op de Molenstraat begonnen we een cafétaria onder de naam Foodmaster. Na vijf jaar onder die naam te hebben gewerkt hebben we besloten onze naam te veranderen in Food & IJspalace", gaan de eigenaren in vogelvlucht door de tijd.

Bewuste keuze

,,De overname van de Molenhoek in Bennekom is een bewuste keuze geweest. Wij hebben het altijd gezien als een unieke locatie vanwege zijn ligging en parkeermogelijkheden, waar men gratis gebruik van kan maken."

Wie een bezoek aan de cafetaria brengt komt in een zeer overzichtelijke ruimte met een splitsing van cafétaria en ijssalon. In het ijsgedeelte wordt, uiteraard in de zomermaanden, op ambachtelijke wijze dagelijks vers Italiaans bereid in zestien smaken. Naast de verkoop van diverse afhaalproducten heeft men ook de mogelijkheid binnen de cafetaria iets tot zich te nuttigen.

,,Wij hebben een ruime keuze in broodjes, snacks en plateservice. Daarnaast hebben we sinds kort glutenvrije producten in ons assortiment. Glutenvrije producten zijn voor diëtisten en worden bij ons in apart frituurvet gebakken. Wij doen ook mee aan de campagne verantwoord frituren. Wij bakken alle snacks in een kwalitatief hoogstaand vloeibaar frituurvet. Het gebruik hiervan is zeker bevorderlijk voor een goede gezondheid", aldus Roy.

Catering

Naast de cafetaria heeft men ook een afdeling catering voor het verzorgen van lunches, met name specifiek voor bedrijven. ,,Bestellingen kunnen per telefoon of per fax, een dag van tevoren worden besteld. Bestellingen boven een bedrag van twintig euro worden gratis bezorgd."

Cafétaria de Molenhoek

Edeseweg 47 Bennekom

Tel. 0318-430696

Fax. 0318-413649

Per 2009: www.cafetariademolenhoek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie