Lustrum kerstmarkt Bospoort

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

Herman van Harselaar van Café de Bospoort en Chris en Els ‘Honderd’ van Café 100 zijn dit keer verantwoordelijk voor de organisatie van Bospoortkerstmarkt. De OVEC, VVV en de Stichting Binnenstadmanagement Ede (SBE) wilden geen medewerking meer verlenen aan de Bospoortkerstmarkt.

Afsluiting met groots vuurwerk op Aralterrein EDE - Vanaf Geels aan de Grotestraat tot Jaco Meubels en Meer aan de Bospoort wordt 12 en 13 december de vijfde Bospoortkerstmarkt gehouden. Vrijdagavond is er om negen uur op het Aralterrein, tegenover café De Bospoort, een groots vuurwerkspektakel.

Ook vanwege het lustrum willen de uitbaters van De Bospoort en Café 100 de kerstmarkt niet verloren laten gaan. Veel winkeliers in de Grotestraat verlenen daaraan hun medewerking. Tijdens de kerstmarkt komen er verschillende stands. ,,Zo komt er een poffertjes-, en een oliebollenkraam. En je kunt ergens een broodje beenham kopen,” weet Van Harselaar.

Ook komt er een stand waar ter plaatse verse paling wordt gerookt. En er zijn dweilorkesten die voor een vrolijke noot zorgen. Voor de kinderen is er op vrijdagavond een lampionoptocht. De jeugd kan verder in De Deel, naast café de Bospoort, kerstballen schilderen, kerstkaarten maken. ,,Ze kunnen alles wat leuk is omtrent de kerst maken. Alle spullen, die zij daarvoor nodig hebben, zijn aanwezig.”

Wie dat wil, kan op de zaterdag een rondritje door Ede maken. Natuurlijk zal de Kerstman zelf ook acte de présence geven. Verder is het mogelijk om in De Deel stamppot te eten. Op het Aralterrein komen ook twee skelterbaantjes voor de jeugd. ,,Eentje voor de hele jonge jeugd, en eentje voor de iets opgroeiende jeugd. Daar kunnen zij gratis gebruik van maken.” Op vrijdag is de kerstmarkt van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie