Yesss-concert begint vroeger

27 november 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De Oude Kerk van Ede wacht op zaterdagavond 29 november een enthousiast megakoor van meer dan tweehonderd zingende kinderen en tieners. Het concert dat gegeven wordt, begint reeds om 19.30 uur en niet om 20.00 uur, zoals per abuis in de krant is verschenen.

De zanglustigen zijn allemaal lid van Chr. Kinder- en Tienerkoren 'Yesss', een project van vijf gezamenlijke koren uit Gelderland, dat op die avond zijn nieuwe cd presenteert. Het gratis concert in de Edese Oude Kerk wordt gehouden rondom de presentatie van de kerst-cd "Promise 4 you". Bijna alle liederen zullen van de cd afkomstig zijn, die is samengesteld door dirigente Henriëtte Broekman.

De liederen gaan voor een groot deel over de kersttijd. Het repertoire is breed en afwisselend. Uitgangspunt bij de liedkeuze is volgens Broekman: een Bijbelgetrouwe boodschap doorgeven aan iedereen. De muzikale begeleiding tijdens optredens is zeer gevarieerd en verrassend. De begeleiding van de avond is in handen van pianist Ton Burgering, en Henk van der Maten op synthesizer.

Het korenproject Yesss bestaat uit in totaal vijf Gelderse christelijke kinder- en tienerkoren: De Horizon uit Lunteren, De Kleine Harp uit Barneveld, Jorai uit Voorthuizen, De Fonteintjes uit Putten en Interkerkelijk Tienerkoor Viva Vox uit Putten. De koren, die ieder afzonderlijk wekelijks onder leiding van Henriëtte Broekman repeteren, werken mee aan diverse concerten in de regio en daarbuiten. Ook treden ze op in bejaarden-, verzorgings- en ziekenhuizen.

De cd van Yesss is de afgelopen maanden door het bedrijf JQZ-producties van de landelijk bekende dirigent Jan Quintus Zwart opgenomen. Sinds deze met de koren aan de slag is gegaan, is deze volgens dirigente Broekman een enthousiast drager van het project geworden. Broekman zal het eerste exemplaar van de cd dan ook van Zwart krijgen uitgereikt. De cd "Promise 4 you" van Yesss met 19 liederen over de kersttijd is na 29 november landelijk te koop in muziekzaken en boekhandels.

Het concert duurt zo'n anderhalf uur en de toegang is vrij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie