DTS'35 nog niet volwassen genoeg

28 november 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De selectie van DTS'35 herbergt meer dan voldoende kwaliteit voor de eerste klasse. Maar de Edenaren ondervinden momenteel dat je het daar niet alleen mee redt. In Barneveld tegen hekkensluiter SDVB toonde de ploeg van Eric Speelziek zich niet volwassen genoeg. Met als gevolg dat de derby, die bol stond van veel strijd, emotie, slecht voetbal, een warrige scheidsrechter, gele kaarten en een rode kaart, ver in extra tijd met 2-1 verloren ging.

Jillert Krikke had een 'hoofdrol' in de onvolwassenheid. In de eerste helft liet de 22-jarige aanvaller bij vlagen fantastische acties zien, die af en toe te ver werden doorgedreven. ,,Een gevaarlijk aanvaller'', merkte de aanwezige VVOG scout dan ook op. Die in het eerste bedrijf wegens het onvoldoende afstand nemen van een vrije trap geel kreeg. Halverwege de tweede drie kwartier maakte Krikke het bekende 'vinger gebaar' richting arbiter J.A.M. Everlo uit Hengelo. Dat betekende weer geel, dus rood. ,,Een cruciaal moment'', merkte Eric Speelziek naderhand op. ,,Hij laat op dat moment zijn ploeg in de steek.''

Want tot dat moment leidde DTS met 0-1. Met Arien Arends op de plek van Jan Jansen was het in de beginfase even zoeken in het centrum. Mark Heimgartner stond helemaal vrij, maar stuitte op doelman Rick Folsche. Al snel wist Cornel van Eck een half weggewerkte corner precies op het hoofd van Fabian Maaskamp te mikken, die knap inkopte: 0-1.

Kort daarna kreeg Jillert Krikke tot twee keer toe een prima kans. Vooral de eerste had er in gemoeten. ,,We hadden in die fase het beste van het spel. Dat doelpunt hadden we moeten maken'', verklaarde Speelziek na afloop.

Niveau

Gaandeweg ging DTS steeds meer op in het spel van het knokkende SDVB. ,,We gingen veel te snel lang spelen'', aldus Speelziek. Omdat het ook nog eens slordig werd, zakte het niveau gelijk met de temperatuur. Dat spelbeeld was ook na de rust. Al snel moest de aan zijn schouder geblesseerde Arends zich laten vervangen door de 19-jarige Niels van de Top.

DTS kwam steeds meer onder druk te staan. Johan Brink mikte een enorme kans naast, terwijl een kopbal van Arco Jochemsen gestopt werd door Folsche. ,,Omdat Jochemsen voorin ging spelen, hadden wij meer van de goal af moeten spelen'', merkte Speelziek op.

Nadat Krikke het veld was uitgestuurd, kon de 1-1 van Jochemsen niet uitblijven. De emoties liepen intussen steeds hoger op. 'Hoogtepunt' waren twee opstootje tegelijk voor beide dug outs. Met pijn en moeite leek DTS een puntje over de streep te trekken. Totdat ver in extra tijd Arco Jochemsen de 2-1 kon inkoppen. ,,Hij stond volledig vrij'', aldus Speelziek, die misschien nog wel meer baalde van het moment daarvoor. In een kansrijke counter koos de ingevallen Martin Speelziek voor de verkeerde voortzetting. Bijna werd het toch nog 2-2. Moussa Hamdaoui mikte net naast.

Niet voor de eerste keer dit seizoen, ging het voor DTS in extra tijd mis. ,,De enige verklaring die ik er voor kan hebben, is dat de velden zwaar zijn, en wij op kunstgras trainen'', zocht Eric Speelziek. ,,Verder valt het dubbeltje op dit moment net op de verkeerde kant.'' Door het verlies is het verschil met de onderste drie teruggelopen tot twee punten, waarbij ASV Dronten nog een wedstrijd tegoed heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie