Van de Bunt heeft sterk team aan medewerkers

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - In het verleden werd de naam Van de Bunt veelal verbonden aan de makelaardij. Inmiddels beslaat de naam een ruimer terrein. Heb je het over de makelaardij dan komt Ton van de Bunt in beeld. Broer Ronald heeft de kant gekozen van de financiële dienstverlening. Dan praten we over hypotheken, verzekeringen voor bedrijven en particulieren en pensioenen voor een werknemer en werkgever.

Vanaf de schoolbanken op de MEAO volgde Ronald van de Bunt in de avonduren een opleiding van assurantie bemiddelaar. Op 20-jarige leeftijd had hij de basisopleiding afgerond en nam hij de beslissing zijn opleiding in de praktijk te brengen. Begonnen werd bij vader in de zaak, die had toen al verzekeringen en daar ging Ronald zich mee bemoeien.

,,Ik ging op jonge leeftijd aan het werk en was de enige die zich bezig hield met verzekeringen. Een makelaar is namelijk geen assurantieman, net als ik geen makelaar wil zijn, of worden. Als beide broers bemoeien wij ons niet met elkaars vakgebied. Het enige wat we doen is aan elkaar te denken als er bepaalde vragen van een klant komen", zegt Ronald van de Bunt.

Begeleiden

Volgens Ronald heeft de klant tegenwoordig veel inzichten in zaken. ,,Daardoor is men ook veel mondiger geworden dan in het verleden, dit juich ik van harte toe. Vroeger moesten we de kennis volledig op de klant overbrengen, nu ben je een gelijkwaardige gesprekpartner. Via internet kan men zich veel kennis eigen maken, een klant komt nu ook veel gerichter over bepaalde zaken. Onze rol op dit moment is een klant helpen en begeleiden in het maken van een juiste keuze."

,,Na een eerste gesprek gaan we inventariseren om vervolgens met deze gegevens een advies op te maken", gaat Van de Bunt verder. ,,Dit advies gaan we in een persoonlijk gesprek met de klant bespreken, waarbij de klant actief moet meedenken om deze eventueel te kunnen bijstellen. Op deze wijze krijgt de klant een persoonlijk advies toegespitst op zijn persoonlijke gezinssituatie. Vroeger was dat anders, je kon makkelijk een assurantiekantoor beginnen, met alle gevolgen van dien."

Zware eisen

Maar die tijd is voorbij, iemand die een assurantiekantoor wil beginnen krijgt te maken met de wet financieel toezicht. Ronald: ,,Deze wet stelt zware eisen aan zowel de ondernemer als de werknemers. Heb je klantcontact, dan hebben zowel eigenaar als werknemer de papieren te halen voor hun afdeling. Jaarlijks heeft men ook studie verplichtingen, met exameneisen. Haal je de studiepunten niet, dan val je af. Op dit moment werken wij met een team van zestien medewerkers, elk op een eigen specialisatie. Daardoor kunnen we zeggen een professionele afdeling te hebben neergezet voor bedrijven en particulieren op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken", laat Ronald van de Bunt met enige terechte trots weten.

Van de Bunt Assurantiën en Financiën

Molenstraat 206 Ede

Tel. 0318-6553111

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie