Asielzoekers Wageningen welkom bij Leger des Heils in Ede

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE / WAGENINGEN - ,,In dit geval willen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze vijf mensen straks niet op straat moeten rondzwerven’’, aldus directeur Jan Jans van het Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn Gelderland van het Leger des Heils.

Vijf asielzoekers met verblijfsvergunning moesten per 1 december hun kamer in Wageningen verlaten. Jans: ,,We hebben de gemeente Wageningen laten weten dat de deur van onze Maatschappelijke Opvang in Ede open staat voor deze mensen. Het is aan de vijf mannen zelf waar zij nu voor kiezen. Wanneer zij naar de maatschappelijke opvang komen, gaat de aanmelding middels de formele weg en kunnen ze tijdelijk in het eerst opvangverblijf komen.’’

De Maatschappelijke Opvang is gevestigd in Ede maar bedoeld voor zowel Ede als voor een zestal andere gemeenten in de Valleiregio waar Wageningen er één van is. De opvang draagt bij aan preventie, opvang en herstel van de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Zij zijn de doelgroep waar het Leger des Heils zich van oudsher op richt. De mensen die er tijdelijk verblijven zijn dak- en thuislozen die geen onderdak hebben en daardoor de meeste elementaire dagelijkse levensbehoeften, zoals eten en drinken, missen. Mensen die door een combinatie van problemen niet in staat zijn zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving.

Het Leger des Heils wil met haar reactie uitdrukkelijk niet met het vingertje richting de betrokken instanties wijzen. Ze gaat er vanuit dat de instanties in deze zaak zorgvuldig te werk zijn gegaan. Het Leger des Heils wil vanuit haar doelstelling oog hebben voor de directe fysieke noden van mensen die dreigen buitengesloten te worden. Wanneer de vijf mensen straks bij de Maatschappelijke Opvang aan zouden kloppen, wordt geprobeerd hen te begeleiden in de zoektocht naar een eigen woning.

Het Centrum voor Wonen Zorg en Welzijn Gelderland is een werkeenheid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. ,,Wij bieden hulp en zorg aan mensen die een beroep op ons doen. Alcohol- of drugsverslaafden, dak- en thuislozen, mensen die in aanraking met Justitie zijn gekomen of dreigen te komen, mensen die op straat leven of mensen met schuldenproblematiek, ze kunnen bij ons terecht. Ook de mensen die nergens anders in de zorg terecht kunnen'', aldus CWZWG-directeur J. Jans.

Het Leger des Heils biedt hulp vanuit evangelisch perspectief. Iedereen, ongeacht levensbeschouwing, nationaliteit, politieke overtuiging of geaardheid kan worden opgenomen of geholpen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie