Polar Bears kan verschil niet maken tegen Het Ravijn

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Polar Bears-trainer Gerrit-Jan Schothans kreeg zaterdagavond een kleine domper te verwerken. In zwembad De Peppel ging zijn waterpoloploeg met 7-8 nipt onderuit tegen Het Ravijn. In de topper tussen nummer één Polar Bears en nummer twee Het Ravijn, waren de Berinnen te weinig effectief om aanspraak te maken op de zo gewilde overwinning.

door Boy Imminck

Na de wedstrijd tegen Het Ravijn was het voor trainer Schothans duidelijk waar het aan had gelegen. ,,We hebben verloren door een erg zwak begin”, voerde de trainer als reden op. Aan het einde van het eerste part bleek dat Polar Bears inderdaad weinig te vertellen had gehad: 1-4. ,,Over de gehele wedstrijd gezien hebben we ook verloren omdat we erg veel kansen hebben gemist. We hebben zevenentwintig keer op de goal van Het Ravijn geschoten, daarvan waren er vijf raak. De andere twee goals hebben we gemaakt uit twee strafworpen. Doelvrouwe Budde van onze tegenstander was erg goed. Dat neemt niet weg dat we te weinig effectief zijn geweest en op dat punt deze topper hebben verloren”, vond Schothans. Door de nederlaag moet Polar Bears de kop in de hoofdklasse A delen met Het Ravijn.

Enkelbanden

Nienke Vermeer, de laatste paar wedstrijden in vorm en goed voor veel doelpunten, deed zaterdag niet mee. ,,Ze heeft haar enkelbanden ingescheurd of verrekt en deed daarom niet mee. We nemen haar wel mee naar onze Europacupwedstrijden”, verklaarde Schothans.

Onverwacht

Op een ander vlak was er dit weekend wel goed nieuws voor Polar Bears. Vorig seizoen werden de mannen van trainer Hans Nieuwenburg met 18-8 uit het zwembad gespeeld bij Electrolux AZC. Dit jaar waren de rollen omgedraaid en ging Polar Bears er met een 8-13 zege vandoor. ,,Dit is wel een beetje onverwacht. Een hele mooie overwinning. Ik ben er heel blij mee”, aldus Hans Nieuwenburg.

Op bezoek bij AZC begonnen de Edenaren furieus aan de wedstrijd. ,,Met snelle counters hebben ze in het eerste en tweede part echt kapot gespeeld. Halverwege de wedstrijd stonden we al met 10-3 voor, een goede prestatie”, vond Nieuwenburg. In het derde part van de wedstrijd drong de thuisploeg meer aan en kwam het zelfs terug tot 8-10.

Subtopper

,,De beslissing viel toen wij 8-11 maakten. We braken het ritme en konden daarna de score zelfs nog uitbouwen naar 8-13. Het gaat heel goed, we hebben de matige beginperiode achter ons gelaten. We verheugen ons nu al op de halve finale van de KNZB-Beker tegen Donk, vier drie weken”, blikt een tevreden en blije Hans Nieuwenburg vooruit. Zijn ploeg staat momenteel op de vierde plaats in de hoofdklasse met uitzicht op het ‘podium’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie