Waterschap

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

U keek zaterdag natuurlijk vol spanning naar de uitslag van de waterschapsverkiezingen. Inwoners van ons gebied Eem & Vallei zweetten peentjes, in de hoop dat hun voorkeur uit de bus zou rollen.

Het stembureau noteerde een opkomstpercentage van 24,75 procent, maar liefst 0,25 procent meer dan tijdens de vorige verkiezingen voor het waterschap. Uit alles blijkt dat dit fenomeen enorm leeft onder de bevolking. De dagen ervoor waren de waterschapsverkiezingen het gesprek van de dag. Op wie ga jij stemmen? Pietje Jansen? Klaasje Pietersen? U ziet het, ik schud de kandidaten zo uit mijn mouw.

‘Water Natuurlijk’ kreeg de meeste stemmen. Die vijf zetelbekleders zullen natuurlijk zeer verantwoord met ons water omspringen. Joost mag weten wie het zijn, maar er is voor ze gekozen.

Nu moet ik toegeven dat deze krant de lijst met kandidaten niet bepaald in de spots heeft geplaatst, maar daar ligt ook een zekere recalcitrantie aan ten grondslag. Nog steeds vraag ik me af waarom er, naast de politiek, alleen op het vlak van water zo nodig verkiezingen gehouden moeten worden. Het lijkt me eerlijk gezegd geldverspilling. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het besturen van een waterschap niet gewoon onder de paraplu kan vallen van een provinciaal en/of gemeentelijk bestuur. Dit riekt naar bevordering van bureaucratie.

Zet gewoon specialisten aan het werk op gebied van onze waterhuishouding. Verkiezingen houden, is grote geldverspilling. Geef de personen die dit verzonnen hebben een flesje zuiverend Spa-water en hef dit overtollige instituut alsjeblieft op.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie