SDS'55 schiet niets op met gelijk spel

5 december 2008 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - SDS'55 heeft er weer een puntje bij. Na twaalf wedstrijden staat de rode lantaarndrager nu op vijf punten. Geen aantal om over naar huis te schrijven. SDS schoot niets op met gelijke spel tegen het op de tweede plaats staande ESA. Ook de Arnhemmers hadden niets aan de 1-1 remise. Voor hen is de achterstand op koploper DFS, inmiddels 9 punten, naar het lijkt onoverbrugbaar.

door Jan de Boer

Ondanks het gelijke spel waren er voor SDS, dat meer recht had op drie punten dan ESA, toch wel enkele lichtpuntjes te constateren. Voor de Wekerommers was het positief dat Maarten Janssen na een schlemielige schorsing van drie wedstrijden, weer speelgerechtigd was. Zeker de terugkeer van Jos van Harten na een hamstringblessure, scheelde een slok op een borrel voor de groenwitten uit Wekerom. Het derde lichtpuntje voor SDS was toch wel de invalbeurt van Michiel Jansen, een meevaller in deze zo donkere dagen.

De toekomst ziet er voor SDS nog altijd niet bijster goed uit. Zaterdag staat het duel tegen het op de voorlaatste plaats staande Redichem op het programma. Willen de SDS'ers nog enige kans op lijfsbehoud hebben en wil men met een positief gevoel de winterstop in gaan, zullen er toch drie punten in Renkum behaald moeten worden. Anders lijkt het sowieso over en uit voor de op sportpark De Beek voetballende club. Zeker omdat men om in de derde klasse te blijven spelen, minimaal op de derde plek van onderen moet eindigen. En dan moet het klassebehoud ook nog via beslissingswedstrijden worden bevochten.

De wil is er in Wekerom. Het is alleen de vraag of het hardwerkende SDS wel kwaliteit genoeg in huis heeft om in de derde klasse te blijven spelen. Trainer Henri ten Klooster heeft de hoop - met nog tien wedstrijden te gaan - nog altijd niet opgegeven. De Wageninger hakt al negentien jaar met het trainersbijltje en weet dat er in het voetbal van alles mogelijk kan zijn. Hij vindt dat SDS momenteel wel terecht onderaan staat. ,,Dat komt natuurlijk wel omdat wij veel met blessures te maken hebben gehad."

Omdat de middenmoot dicht bij elkaar zit, ziet Ten Klooster nog altijd perspectief voor zijn elftal. ,,Natuurlijk moeten we gaan winnen. De wedstrijd tegen Redichem wordt belangrijk. Als je die wint ga je beter de winterstop in. En kun je zes weken lang terug kijken op een overwinning", stelt de trainer, wiens ploeg in het voorbije seizoen ondanks tien punten achterstand het vege lijf wist te redden.

Huzarenstukje

Of dat dit seizoen ook gaat lukken, is de grote vraag. In Wekerom gelooft men nog wel in een dergelijk huzarenstukje. Feit blijft natuurlijk dat de club de laatste tijd niet heeft aangetoond in de derde klasse te horen. De schamele vijf punten spreken natuurlijk boekdelen. In de eerste helft waren de doelkansen op de vingers van één hand te tellen. Een kopbal van Arnhemmer Bob van de Sar belandde via doelman Erwin van den Brink op de lat.

Tien minuten voor de rust konden bij de ESA'ers de armen in de lucht. Wesley de Vries maakte het karwei af na een pas van Stefan Genius: 0-1. Bij SDS was het eventjes slikken geblazen. Weer bij de positieven gekomen mikte John van Dreven over de lat. Een schitterende soloactie van de weer herstelde Jos van Harten bezorgde de thuisploeg de gelijkmaker. Maarten van den Top scoorde na de pass van Van Harten: 1-1

Na de pauze bakte ESA er niet veel meer van. Vooral na het inruilen van André Morren en Maarten van de Top, twintig minuten voor tijd, door Wilbert Pol en Michiel Jansen ging het beter lopen bij SDS. En kreeg de equipe ook kansen om alsnog drie punten uit het vuur te slepen. Schoten van Evert Jan van Luttikhuizen, Wilbert Pol en Dennie Kelderman wilden er niet in.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie