Sportrubriek 'Onder de Leden'

9 december 2008 om 00:00 Nieuws

* Je kunt zeggen wat je wilt van Ede/Victoria. Toen de club met 11-1 van Terschuurse Boys verloor, wist niemand binnen de club te melden wie van de tegenstander de doelpunten had gemaakt. Zaterdag werd Ede/Victoria met 9-0 in de pan gehakt door De Veluwse Boys. Uitslagen die goed zijn voor het doelsaldo van de tegenstander.

* Ook nu wist niemand van de leiding van Ede/Victoria te melden wie de doelpuntenmakers waren van de tegenstander. Er was wel enig verschil tussen de twee afstraffingen. Kwam men na het duel tegen Terschuurse Boys nog aan de telefoon. Zaterdag nam men niet eens de moeite om - nadat de voicemail was ingesproken - terug te bellen.

* Opdoeken van zo'n slecht geleide club lijkt misschien wel de beste oplossing.

* De Voetbal21 computer voorspelt vanaf nu elke woensdag de uitslagen van de wedstrijden van het aankomende weekend, zo weten ze bij Blauw Geel '55. Op basis van de stand en statistieken wist Voetbal21 dat de uitslag van Zwart Wit '63 tegen Blauw Geel zaterdag in 3-0 zou eindigen. In deze computertijd had één persoon of te wel Moeder Natuur gelijk. Het duel werd afgelast. Ja, daar had de computer geen rekening mee gehouden.

* Het nieuwe koppie van SDS'er Jan van Harskamp moet nog even wennen. De voetballer liet zich kaal scheren na de eerste zege tegen Otterlo. Vele supporters in Wekerom vermoeden dat Van Harskamp de competitie eindigt als langharige.

* Dennie Kelderman van SDS heeft een wel heel bijzondere blessure. Taped een speler bijvoorbeeld zijn enkels in. Kelderman doet dat met zijn schoenen.

* Ook de door Gerard van de Kraats, beter bekend als de man met de pet met de tekst 'Bollie' op zijn hoofd, geschonken bal zorgde niet voor een zege van de SDS'ers.

* Het was zaterdag niet de dag van de bussen. De Otterlo F2 pupillen gingen met de bus van Otterlo 5 hun kampioenswedstrijd spelen bij de F2 van Advendo. Maar helaas kreeg de bus onderweg pech. Of dat de oorzaak was is niet bekend, maar feit is dat de Otterlose pupillen verloren en Advendo er nu met de titel vandoor ging.

* Bij de reis naar IJsselmuiden begaf de bus van Lunteren het dus ook. Die van Advendo hield het wel vol naar Oldebroek. Alleen die keren dat Advendo met de bus reist, verliezen de Ederveners. Er wordt dus sterk overwogen voortaan altijd met eigen auto's te gaan.

* Gezocht: spelersbus in niet al te beste staat. Wegens: slechte resultaten in de competitie, we verloren zondag weer een uitwedstrijd met 5-0, zou het ons goed uitkomen om een keer NIET te spelen.

* In Otterlo heeft men een nieuwe dorpsomroeper. Zijn naam: Rob Hummelen. Tegen UniVV werd het debuut gemaakt. Hummelen las niet alleen de namen op, maar voorzag de toeschouwers bij diverse namen nog extra informatie. Gelukkig kon de wedstrijd toch nog op tijd beginnen.

* In de rust van Otterlo tegen UniVV feliciteerde voorzitter Bertus Hendriksen sponsor en trouwe supporter John Prins met zijn 65ste verjaardag. Alle aanwezigen, de bestuurskamer zat ineens bomvol, werden op gebak getrakteerd. ,,Ik hoop wel dat je ons blijft sponsoren'', voegde de lachende Hendriksen nog toe.

* Een paar weken geleden liet Advendo trainer Henry Kalk nog weten diep respect voor zijn mannen te hebben gehad. Tegen OWIOS zal hij wel diep ontgoocheld zijn geweest door zijn mannen.

* Of het nu was deze krant (Ede/Victoria en DTS) of het programma 'de derde helft' van Ede FM (Lunteren en Advendo) was, de clubvertegenwoordigers waren zaterdagavond niet of nauwelijks te bereiken. Vraag is nu of het puur toeval was, en of dit ook het geval zou zijn geweest als de betreffende clubs hadden gewonnen.

* Trainer Orhan Ocak van FC Jeugd kwam zondag bijna huilend aan de telefoon. Toen de verslaggever van Ede Stad vroeg of hij verdrietig was om de uitslag van de wedstrijd tegen SML (FC Jeugd verloor immers met 5-0), gaf hij een ontkennend antwoord. Iets anders was het geval. Ocak had vorige week niet de waarheid gesproken tijdens een wedstrijd verslag aan deze krant. Zijn tweede doelman viel pas na tachtig minuten uit in plaats van vijftien. Door deze 'vergissing' had Ocak geen cadeautje in zijn schoen gekregen en was zelfs tegen hem gezegd dat 'als hij dit nogmaals zou doen, hij in de zak mee moest naar Spanje'. Ocak beloofde plechtig nooit meer te jokken tijdens het verslaan van wedstrijden. Daarmee was de kous af.

* Trainer Etienne Jansen had zondag weinig goede woorden over voor zijn ploeg Edesche Boys. Voor zijn andere ploeg, Feyenoord, had hij helemaal geen woorden over. Jansen vond een nieuwe term uit voor zondagen waarop men erg slecht voetbalt. ,,Het was voor mij 'Black Sunday', aldus Jansen.

* Naar aanleiding van de uitspraak van Etienne Jansen heeft de voltallige sportredactie van Ede Stad dinsdag in de bosjes rondom de Peppelensteeg gelegen. ,,Dinsdagen zijn ze van mij", aldus Jansen na het gelijkspel tegen SVHA. Tijdens de training werden onder mee 125 rondjes om het veld gelopen, moesten de spelers 150 sit-ups per uur doen. Ook stond er drie uur 'bokje-springen' op het programma. Dit is slechts een kleine selectie van wat er zich die trainingsavond afspeelde, ook zijn wij helaas niet volledig. Waarschijnlijk is de straftraining op dit moment namelijk nog bezig.

* Deze rubriek, 'Onder de Leden', verschijnt al jaren wekelijks in de papieren versie van Ede Stad. Het is voornamelijk voetbal wat de klok slaat. Gebeurt er bij de hockey-, volleybal-, handbal-, en korfbal-, en waterpolosport nooit eens iets, zult u wellicht denken? Natuurlijk wel. Maar een sporthal of zwembad heeft nu eenmaal meer achterkamertjes. Gelukkig krijgt de lezer nu, na dit debuut op de site, volop de gelegenheid te reageren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie