Hoorzitting over nieuw korpsgebouw Leger des Heils

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Er komt een hoorzitting voor de mensen die een bezwaarschrift hebben ingediend tegen het voorgenomen besluit van de gemeente Ede om op de van Heutszlaan 60 een multifunctioneel korpsgebouw van het Leger des Heils te plaatsen. Deze vindt woensdag 17 december plaats. Op grond van deze informatie en het verhaal van wethouder Simon van de Pol zal het gemeentebestuur het besluit al dan niet definitief maken.

,,Intensieve gesprekken met de wethouder hebben vooralsnog niets opgeleverd. De gemeente stelt dat er op korte termijn geen alternatieve locatie te vinden is voor dit grootschalige project. Wij vinden dit echter onwaarschijnlijk in een gemeente die in oppervlakte zo groot is als Ede. Voor direct aanwonenden zal er bovendien helemaal geen alternatief meer zijn als dit gebouw er eenmaal staat'', schrijft Ellen Out, lid van de werkgroep Van Heutszlaan.

Het bouwplan omvat een multifunctioneel gebouw waarin kerkzaal, ontmoetingsruimte, kledingwinkel en 4 appartementen voor gepensioneerde medewerkers zijn samengevoegd. Het gebouw zal 11 meter hoog worden en een oppervlakte van 1100 vierkante meter zal worden ingenomen door zowel gebouw als parkeerplaatsen.

Out: ,,Hiervoor moeten vrijwel alle bomen op dit mooie stukje bos wijken en zullen vogels, eekhoorns en vleermuizen worden verdreven van hun woon- en foerageergebied. De bewoners van de aangrenzende maisonette-woningen zullen er qua lichtinval, uitzicht en rust erg op achteruitgaan. Ook verdwijnt er speelruimte voor kinderen uit de buurt. Het belangrijkste argument van de buurtbewoners tegen dit project is dat het te grootschalig is voor deze locatie zowel wat betreft gebouw als wat betreft de gecombineerde functies. Voor bewoning én detailhandel moet vrijstelling worden verleend omdat het bestemmingsplan dit niet toestaat.''

Op de bouwtekeningen is meerdere malen geschoven met het gebouw waarbij het niet binnen de bouwgrenzen te krijgen is. ,,Dit is naar ons idee veelzeggend. Wij hebben het idee dat we een beetje alleen staan in onze strijd en mensen zien het al gauw als elitair en 'not in my back yard' gedrag'', aldus Out.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie