Wash Drive heeft 'Wajonger' op de werkvloer

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Autowasstraat ‘Wash Drive' in De Klaphek heeft sinds begin 2008 een zogenoemde 'Wajonger' in dienst. Inmiddels telt het bedrijf drie werknemers, onder wie een Wajonger. Dat betekent dat Wash Drive een hele bewuste keuze heeft gemaakt om met Wajongers te werken.

Afgelopen oktober ging op initiatief van UWV en brancheorganisatie Boaborea de G-krachtencampagne van start. Het doel van de campagne is werkgevers te bewegen (meer) Wajongers in dienst te nemen. Zij worden niet voor niets ‘G-krachten’ genoemd: Gedreven en Gemotiveerd. Zowel werkgevers als Wajongers worden opgeroepen een bezoek te brengen aan de campagnewebsite - www.G-Krachten.nl , waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

Vanuit de G-krachtencampagne kunnen ondernemers kosteloos een beroep doen op een jobcoach. Deze ondersteunt de Wajongers op de werkvloer en fungeert als schakel tussen werkgever en G-kracht. De jobcoach werkt de Wajonger in, biedt hulp bij de administratieve afhandeling en het aanvragen van regelingen, zoals loondispensatie, een proefplaatsing of subsidie voor werkplekaanpassingen. Het in dienst nemen van een Wajonger biedt sowieso veel voordelen. Werkgevers kunnen niet alleen een beroep doen op subsidies. Zij beschikken bovendien over gemotiveerde en gedreven arbeidskrachten die graag aan de slag willen.

Als onderdeel van de G-krachtencampagne worden overal in het land voorbeeldbedrijven onder de aandacht gebracht. Zij vormen de ambassadeurs tegenover alle andere Nederlandse bedrijven die wellicht gebaat zouden zijn bij het in dienst nemen van één of meerdere Wajongers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie