De Hoge Veluwe: ‘Alleen voor kinderen’

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - In het Nationale Park De Hoge Veluwe worden van zaterdag 20 december tot en met zaterdag 3 januari activiteiten alleen voor kinderen gehouden. In de kerstvakantie kunnen kinderen kiezen om deel te nemen aan ‘Professor Uilenbal’ of aan ‘speciale kinderrondleidingen’ in Jachthuis Sint Hubertus.

Hoe worden braakballen van uilen uitgeplozen? Hoeveel botjes zitten er in een braakbal? Wat is een braakbal eigenlijk? Verschillende natuurgidsen zullen deze vragen beantwoorden. In een expositie van verschillende soorten uilen is te ontdekken wat de verschillen per uil zijn. Samen met natuurgidsen wordt tijdens ‘Professor Uilenbal’ onderzocht van wie welk botje is. Aan het einde van ‘Professor Uilenbal’ krijgen kinderen op vertoon van het deelnamebewijs een gratis pannenkoek.

Kinderen krijgen een indruk van hoe het leven in het begin van de jaren 1900 eruit heeft gezien, tijdens een speciale kinderrondleidingen. De gids vertelt allerlei feitjes en anekdotes over het jachthuis en zijn beroemde oud-bewoners.

Per activiteit zijn de kosten, vertrekpunten en reserveringsmogelijkheden verschillend, kijk daarom op www.hogeveluwe.nl/agenda voor meer informatie over een activiteit. Reserveren voor de genoemde excursies kan per email: reserveringen@hogeveluwe.nl of telefonisch via 0900 - 464 3835 (werkdagen, 20 ct/m).

Meer informatie op www.hogeveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie