Waterpolovrouwen gemakkelijk naar tweede ronde

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het was een lekker weekje voor de waterpolovrouwen van Polar Bears. De ploeg van trainer Gerrit-Jan Schothans verbleef in Belgrado voor de eerste ronde van de LEN Trophy. Polar Bears boekte succes in het Europese bekertoernooi. De poule werd met een tweede plaats afgesloten, de volgende ronde is voor de vrouwen een feit.

door Boy Imminck

Polar Bears begon op woensdagavond met een goede 16-4 overwinning op Liverpool, een dag later werd er wederom een overwinning geboekt. Het Spaanse Moscardo moest er met 19-5 aan geloven. Ondertussen werd duidelijk dat de kansen van Polar Bears op het behalen van de tweede ronde, almaar groeiden. Nadat er afgelopen vrijdag met 21-10 werd gewonnen van Hannover was Polar Bears nog maar een zege verwijderd van die volgende ronde.

Plaatsing

Op zaterdagmorgen volgde de topper in de poule tussen Polar Bears en Dinamo Moskou. De Russen trokken in de gelijkopgaande wedstrijd pas in de vierde periode aan het langste eind: 12-13. Ondanks de nederlaag plaatste Polar Bears zich zaterdagmorgen al voor volgende ronde. In de poule van zeven gingen er vier door. De laatste twee wedstrijden werden formaliteiten, maar werden wel gewonnen door de Edenaren. Thuisploeg Belgrado werd met 12-6 aan de zegekar gebonden. In de afsluitende zondagwedstrijd haalde Polar Bears nog maar eens uit tegen het Franse Lille: 26-1.

Dinamo Moskou werd poulewinnaar met drie punten voorsprong op Polar Bears. Ook nummer drie Belgrado en nummer vier Liverpool gaan door naar de tweede ronde. Voor die ronde wordt binnenkort geloot. Polar Bears is in de race om de tweede poulefase te organiseren.

Podium

In Nederland speelde de mannenploeg van Polar Bears een belangrijke wedstrijd tegen TW Zaanstreek. Het was voor het Edese team de zoveelste test om te kijken waar ze stonden. De goede lijn van de afgelopen weken werd ook in het eigen bad doorgetrokken. Door een 15-9 thuisoverwinning bezetten de Edese heren op dit moment de derde plaats in de hoofdklasse.

Na een moeizame eerste periode, Polar Bears sloot deze af met een 4-3 voorsprong, werd er in de tweede periode al een verschil zichtbaar. Zaanstreek, geen topper in de hoofdklasse dit seizoen, kwam halverwege op een 7-4 achterstand. Onder leiding van een goede Casper Landeweerd, met vier treffers dagtopscorer van Polar Bears, liepen de Edenaren verder uit. Aan het einde van het derde part was de stand 11-5. De eindstand werd bepaald op 15-9. Volgende week moet Polar Bears andermaal bewijzen dat het op de goede plek staat. Dan volgt de moeilijke uitwedstrijd tegen BRC uit Borculo, momenteel zesde op vier punten van de Edenaren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie