Locatie Cavaljéschool ook goed voor appartementen en commercie

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het bouwplan op de locatie van de CNS-basisschool Cavaljé op de hoek van de Telefoonweg en de Veenderweg omvat naast een nieuw schoolgebouw ook een kinderopvang/buitenschoolse opvang, circa zestig appartementen en commerciële ruimten. Dit bleek dinsdagavond tijdens een bijeenkomst.

De nieuwbouw van de school zal op deze wijze volledig bekostigd worden uit de opbrengsten van de commerciële ruimten en de verkoop van de appartementen. De dinsdagavond was drukbezocht door ouders van de school en omwonenden. De herontwikkeling van de locatie Cavaljé stond centraal. Vertegenwoordigers waren aanwezig van het bestuur van CNS, de school, Kelderman Vastgoed Ontwikkeling en de architect.

In november 2007 heeft de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Ede ‘groen licht’ gegeven voor de herontwikkeling van de locatie Cavaljé door middel van nieuwbouw. In de komende tijd zal CNS samen met projectontwikkelaar Kelderman Vastgoed Ontwikkeling overgaan tot de uitwerking van het bouwplan.

In eerste instantie is door het bestuur van CNS gezocht naar mogelijkheden om het bestaande verouderde gebouw aan te passen aan de onderwijskundige eisen van deze tijd. Al jaren heeft de school te kampen met een exploitatietekort als gevolg van een overmaat aan niet functionele ruimten en een slechte bouwkundige staat. Na een uitvoerige studie is gebleken dat een renovatie echter geen structurele en onderwijskundige oplossing biedt.

Het bestuur van CNS heeft daarna contact gelegd met projectontwikkelaars en uiteindelijk overeenstemming bereikt met Kelderman Vastgoed Ontwikkeling over een herontwikkeling van het terrein van de Cavaljé. Uit een uitgebreide studie is gebleken dat de locatie en de omvang van het terrein een veel omvangrijker bouwplan toestaan dan alleen een nieuwe school. Daarnaast biedt de ligging in het centrum ook mogelijkheden voor meer commerciële functies.

Inmiddels is de procedure voor een architectenkeuze afgerond en is deze op 25 november aan het college, de raadscommissie en de schoolgeledingen voorgelegd. Het zal voor de architect geen gemakkelijke opgave worden om invulling te geven aan alle wensen van de school en de overige partners. De raadscommissie heeft aangegeven ook over het bouwplan geïnformeerd te willen worden. Verwacht wordt dat in de eerste helft van 2009 een voorlopig ontwerp kan worden gepresenteerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie