Samira Dallali Gelders winnares bij Doodle4Google

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De kinderen van de Kernhemschool hebben dit najaar meegedaan met een grote, landelijke ontwerpwedstrijd van Google, Doodle4Google. Het doel was een aangepast logo(doodle) te ontwerpen met als onderwerp Nederland. Samira Dallali uit groep vijf werd in haar leeftijdscategorie verkozen tot winnares van de provincie Gelderland.

,,De kinderen hebben er zeer enthousiast aan gewerkt, en nadat de school een selectie van de beste drie middenbouw en beste drie bovenbouw ontwerpen had gemaakt werden deze naar Google opgestuurd. Vrijdag kreeg de school een extra Sinterklaascadeautje'', aldus een leerkracht.

Dallali maakt nu kans om tot winnares van heel Nederland gekozen te worden. Vanaf maandag 8 december 15.00 uur kan er op de website ( http://www.google.nl/intl/nl/doodle4google/ ) gestemd worden op de ontwerpen. ,,Op de Kernhemschool hopen we alvast dat Samira op 14 januari, tijdens de landelijke finale, hoge ogen zal gooien.''

Tekenwedstrijd

Maandag begon Google Nederland een online-verkiezing die moet bepalen wie de winnaar wordt van de nationale tekenwedstrijd: Doodle 4 Google: ’Mijn Nederland’. De afgelopen maanden hebben Nederlandse basisscholieren uit zowel de onder- als bovenbouw hun eigen doodles (variaties op het Google logo) getekend. In totaal heeft Google meer dan 3432 tekeningen ontvangen van 593 verschillende basisscholen.

Ervan uitgaande dat een klas uit gemiddeld 27 kinderen bestaat hebben minstens 29.781 kinderen van alle twaalf provincies deelgenomen aan de competitie. De winnende doodle zal op 15 januari 24 uur lang op de homepagina van Google Nederland te zien zijn. Per regio zijn er 2 winnaars, in Gelderland zijn Tom Jager uit groep 8 van de Pieter de Jong school in Arnhem en Samira Dallali uit groep 5 van de Kernhemschool in Ede de regionale winnaars.

In eerste instantie selecteerde een professionele jury (met Kim-Lian van der Meij) 24 regionale winnaars waarvan de ontwerpen op internet werden gepubliceerd. De uiteindelijke winnaar zal gekozen worden via de landelijke online- verkiezing. Het Nederlandse publiek kan via onderstaande link zijn stem uitbrengen op zijn favoriete doodle: http://www.google.nl/doodle4google.

Kim-Lian van der Meij, actrice, presentatrice en zangeres zegt: ,,Het was een lastig karwei om uit zoveel prachtige doodles de 24 regionale winnaars te kiezen. Het was fascinerend om te zien hoe ver de verbeeldingskracht in de Nederlandse inzendingen reikt. Er zijn zoveel getalenteerde Nederlandse scholieren en de doodles geven een geweldig beeld van wat Nederland voor hen betekent."

In zijn commentaar op de inzendingen zei Jan Steeman, een van de juryleden en striptekenaar in hart en nieren, dat hij onder de indruk was van de verscheidenheid aan interpretaties van het thema ‘Mijn Nederland’. ,,Sommige inzendingen wisten allerlei verschillende aspecten van Nederland vast te leggen. Onze tradities zoals Sinterklaas, de Nederlandse vlag, molens en tulpen, maar ook het weer, wolken met regen en kroontjes van ons Nederlands Koningshuis komen in de tekeningen terug.''

De doodles zijn beoordeeld op artistieke kwaliteit, creativiteit en verbeelding van het thema ‘Mijn Nederland'. De zeskoppige jury bestaat uit Kim-Lian van der Meij, actrice, zangeres en presentatrice, Jan Steeman, striptekenaar van onder meer De Toonder Studio’s en Tahita Ringers. Dit is de17-jarige burgemeester van Madurodam die Nederland als geen ander kent. Ook Frank Evers, programma manager bij Kennisnet, Saskia de Bodt, Bijzonder Hoogleraar Illustratie aan de Universiteit van Amsterdam en Emmeliek Boost, pedagoge en initiatiefneemster van de Opvoeddesk vertegenwoordigen de jury.

foto's:

Samira Dallali tussen haar klasgenoten en met de taart die ze won en haar 'logo'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie