Jan van Lagen onderscheiden voor inzet KNA Lunteren

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Jan van Lagen uit Lunteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Wilke Dekker heeft hem vrijdag de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de speciaal voor de heer Van Lagen (82) georganiseerde receptie ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) in Lunteren. De inwoner van Lunteren was 35 jaar vaandeldrager en zet zich al jaren in als vrijwilliger voor KNA.

Oud papier

Veertig jaar lang al haalt Van Lagen oud papier op van tien tot tientallen adressen per dag. Hij coördineert ook de inzameling van het oud papier achter muziekgebouw Euterpe van KNA.

Daarnaast haalde hij 20 jaar lang spullen op voor de jaarlijkse rommelmarkt en plaatste deze in depot op diverse plaatsen in Lunteren. Ook was hij beheerder van het KNA-muziekgebouw Euterpe. Hij was dagelijks aanwezig om het gebouw te controleren.

Op 82-jarige leeftijd is hij nog steeds dagelijks actief met het inzamelen van oud papier. Mede door zijn inzet is KNA koploper in de regio met het inzamelen van oud papier.

Zijn vrijwillige activiteiten zijn van grote betekenis geweest voor muziekvereniging KNA.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie