Nieuwe voorzitter Huurdersbond Ede

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Hans Kregting is de nieuwe voorzitter van Huurdersbond Ede en omgeving en volgt daarmee de op 25 augustus overleden Koos Dreef op. Angelina Boon is de nieuwe penningmeester.

In 2009 hoopt de Huurdersbond Ede ook voor de particuliere huurders en bewonerscommissies een rol te kunnen spelen en de krachten te bundelen. Geïnteresseerde bewonerscommissies kunnen hun belangstelling via huurdersbondede@planet.nl kenbaar maken. Op 1 januari 2009 treedt de nieuwe Overlegwet in die ook particuliere huurders van verhuurders met meer dan 25 woningen meer rechten geeft.

De Huurdersbond is met Woonstede dit jaar gestart met de besprekingen over het energieconvenant. Isolatie, een plan tot vervanging van open warmte bronnen en geisers, energie labeling van de woning, HR++ ketels en dubbel glas zijn een aantal onderwerpen waarover afspraken worden gemaakt binnen de mogelijkheden als het om energie gaat. Ook de verdampingsmeters, waarop veel kritiek is en die tot een verouderde methode mogen worden gerekend, zijn op de agenda gezet voor verdere bespreking in 2009.

In 2009 start de Huurdersbond Ede weer wekelijks met een spreekuur op de Wijkpost Veldhuizen op dinsdag van 16.00 tot 18.00. Huurders en leden van Bewonerscommissies kunnen hier gebruik van maken. Het spreekuur op de Nieuwe Maanderbuurtweg 160 op de woensdag van 09.30 tot 11.30 blijft gehandhaafd. Tijdens de schoolvakanties worden er geen spreekuren gehouden.

* http://hb-ede.woonbond.net

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie