Jongeren in Ede aan de slag tijdens robotwedstrijd

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de derde keer vindt vrijdag 12 december de regionale finale van FIRST LEGO® League in de Valleiregio plaats. Tijdens een spannende en leerzame robotwedstrijd strijden tien teams uit de Valleiregio om een plaats in de Benelux finale. Wereldwijd doen ongeveer zeventigduizend kinderen uit 32 landen mee aan deze internationale robotwedstrijd.

Sinds de bekendmaking van de missie van dit jaar ‘Climate Controles´ in september bereiden de scholen zich voor op de regiofinale. Onder begeleiding van een docent ontwerpt en programmeert het scholierenteam een robot. Ze gebruiken daarbij het LEGO MINDSTORMSTM system met Robolabs software. Uiteindelijk moet de geprogrammeerde robot allerlei opdrachten uitvoeren. Zo moeten dijken gebouwd en getest worden, wordt een huis geìsoleerd, wordt een ijsmonster genomen en worden wilde dieren bestudeerd.

Daarnaast bereidt het team een presentatie voor. Een deskundige jury zal alle prestaties van de teams beoordelen. Er zijn veel prijzen te winnen. De hoofdprijs is natuurlijk meedoen aan de Benelux finale!

De organisatie is in handen van Technocentrum de Vallei in samenwerking met de Chr. Hogeschool Ede / PABO en ROC A12 / domein Techniek & Technologie en gaat plaatsvinden van 13.30 tot 17.00 uur bij ROC A12 in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie