Blauw Geel'55 nadert de top

12 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het voetbal tussen Blauw Geel'55 en de FC Horst was niet om over naar huis te schrijven. Matig spel op een slecht bespeelbare grasmat. In de eerste wedstrijd werd het 2-0 voor FC Horst. Nu ging Blauw Geel met de drie punten aan de haal: 1-0.

De manschappen van Martin Laamers kunnen nog niet van de winterstop gaan genieten. Aanstaande zaterdag staat het inhaalduel tegen Zwart Wit ´63, dat met 3-1 verloor van NSC, op het programma. Was het verschil in punten tussen Blauw Geel en Zwart Wit zes punten. Zaterdag kunnen de twee teams op gelijke hoogte komen. Bij winst staan dan naast Blauw Geel en Zwart Wit ook IJVV en NSC met 26 punten aan de leiding.

In de eerste helft van de gelijkopgaande, maar rommelige, ontmoeting viel er niet veel te genieten. Ook de straffe wind, die over het veld blies, maakte goed voetbal moeilijk. Na tien minuten stopte doelman Eric Hageman een inzet van Ruud Cuntz, de topscorer van FC Horst. Nadat een schot van Frank van der Wagen werd gekeerd door doelwachter Bas Goettsch, zorgde een onvervalste blunder van de goalie er voor dat Blauw Geel de leiding kon nemen. Op het schot van Mark van de Weerd moest Goettsch het antwoord schuldig blijven: 1-0.

Voor de rust gingen schoten van Frank Jacobse en Gauthier Mulala er niet in. In de tweede helft ging FC Horst op jacht naar de gelijkmaker. De bezoekers probeerden het, maar konden niet echt een vuist maken. Tien minuten voor tijd redde Hageman na een inzet van invaller John Martens. Kort daarop schoot Simon Kooiman uit een vrije trap op de vuisten van de doelman van FC Horst.