DES blijft op koers voor titel

13 december 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het eerste tiental van DES Lunteren blijft op koers voor de titel in de hoofdklasse A. De uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Witte van Moort werd met 8-12 gewonnen.

De twee snelle winstpartijen waren van Henk Klarenbeek en Ronald van de Beek. De andere DES-spelers namen geen risico's en speelden allen remise. De overwinning werd daarmee veilig gesteld. Door de winst is er nog het maximale resultaat van 14 punten uit 7 wedstrijden.

De wedstrijd tussen de nummers twee SNA en drie DCA, eindigde in een 12-8 overwinning voor SNA

De stand na 7 rondes

1. DES - Lunteren 7-14

2. SNA.- Heerhugowaard 7-12

3. DCA. - Apeldoorn 7-10

Het tweede tiental van DES speelde gelijk in de topper uit bij DDC 1. In Deventer werd het 10-10. De winstpartijen waren van Jacco Bos en Matthias de Kruijff. De twee verliespartijen kwamen voor rekening van Harmjan Lammers tegen Frank Jansen en Henk Timmer tegen Dick Halma. De overige partijen eindigden in remise.

De stand in de tweede klasse c.

1. DDC. 1 6-11

2. DES. 2 6-11

3. WSDV 2 6-11

Het derde tiental ontving buurtclub BDV1 uit Bennekom. De Bennekommers waren van plan de nederlaag van vorige keer tegen DES 2 weg te poetsen.

De wedstrijd begon met een snelle nederlaag van Larissa tegen Frans Lamers. Dennis Bos maakte zijn eerste punt door in een partij met wisselende kansen remise te spelen tegen Wim Stunnenberg. De Bennekommers namen hierna een grote voorsprong door winstpartijen van Johan de Haas, Gerrit Stunnenberg en Chris Versteege. Gijsbert Thomassen speelde ook verdienstelijk remise tegen Alex van Harn. Gerlinda Schaafsma kon het winnende eindspel net niet winnen tegen Gerrit Alink.

Wijnand Voskuil verloor van de captain Hans Robben. De enige Lunterse overwinning kwam op naam van teamleider Jaap Heij tegen Coen Bommel. Jan Bos kreeg een winnend eindspel, maar kwam ook niet verder dan remise tegen Annemieke Stunnenberg. De uitslag werd daarmee 6-14 in het voordeel van BDV 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie