Titelaspiraties Edesche Boys in de koelkast

14 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het leek een bijna perfecte eerste seizoenshelft te worden voor Edesche Boys. De ploeg deed volop mee om de eerste periode en het kampioenschap in de vijfde klasse F. In twee weken tijd verspeelde Edesche Boys de goede kaarten door eerst gelijk te spelen bij SVHA en zondag thuis te verliezen van koploper NSVV FC Kunde. De 0-3 uitslag was een meer dan terechte afspiegeling van een wedstrijd waarin Edesche Boys futloos en ongeïnspireerd oogde.

door Boy Imminck

De thuisploeg ging van start tegen de Nijmegenaren zonder de nog altijd geblesseerde Stefan Jansen. Binnen drie minuten was Isas van Slijpe al een keer gevaarlijk, en had doelman Rudi Möller al een bal op z'n lat gehad. Vervolgens gebeurde er veertig minuten helemaal niets op De Peppelensteeg. Het was FC Kunde-spits Joeri Boting die vlak voor rust het ijs wist te breken. Lion Pol leed voorin knullig balverlies en uit de counter schoot Boting goed raak. Zoals de gehele wedstrijd zag het middenveld van Edesche Boys er bij de omschakeling niet goed uit. Te traag richting het vijandelijke doel bij balbezit en veel balverlies op eigen helft deden het lijken alsof de spelers net een volledige training hadden afgewerkt.

Prenten

Net voor rust deed Arjan Hardeman zijn ploeg de das om. Bij een corner maakte hij een slaande beweging richting doelpuntenmaker Boting en kon vertrekken. ,,Ik rukte me los en raakte de speler per ongeluk", aldus Hardeman. Nog meer pech voor Edesche Boys volgde in de rust. Daar bleek doelman Möller niet verder te kunnen keepen met een schouderblessure. Hij werd vervangen door Bart van den Brink. Ook Jamal Hamdaoui oogde niet helemaal fit en ging er af voor Jeffrey van Harn. Net na rust kreeg Edesche Boys weer hoop. Doelman Zijlstra van FC Kunde vloerde de doorgebroken Isas van Slijpe net buiten de zestien en kon ook met rood vertrekken.

Edesche Boys maakte geen gebruik van het voordeel dat FC Kunde een veldspeler in het doel zette. De ploeg kwam in het restant van de wedstrijd slecht één keer gevaarlijk voor de goal. Uit een corner kopte Jordy Pol over. FC Kunde benutte de ruimte goed. Net na het uur strafte Erik Molkenboer een dekkingsfout van Kai Jongenelen af: 0-2. Edesche Boys probeerde aan te haken, maar in plaats van 1-2 werd het 0-3. Bart van den Brink nam een vrije trap over de breedte van het veld, Tjalling Ter Schuur kwam net te kort, en Molkenboer schoot vanaf dertig meter de 0-3 in het lege doel.

,,FC Kunde heeft een sterke ploeg. Zowel fysiek als conditioneel waren ze ons vandaag de baas. We moeten als ploeg inderdaad sneller omschakelen en meer zuivere passes afleveren", vond aanvoerder Jordy Pol. Voorlopig lijken de titelaspiraties van Edesche Boys niet meer gegrond. Pol: ,,Ik geloof er nog wel in. Als ploeg hebben we onszelf goed ontwikkeld. We hebben een lange periode niet gespeeld en verliezen nu vijf punten in twee wedstrijden. Na de winterstop staan we er weer, daar ben ik van overtuigd."