Politie zoekt getuigen pogingen tot beroving Edes centrum

15 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE – De politie is op zoek naar getuigen van een tweetal berovingen die zaterdagavond 13 december plaatsvonden in Ede.

Rond 22.00 uur zouden twee jongens op een scooter geprobeerd hebben om de tas van een 16-jarige meisje uit Renkum af te pakken. Het meisje liep op dat moment over de Achterdoelen toen de twee jongens op de scooter op haar af kwamen rijden. De achterste jongen zou vervolgens aan haar schoudertas hebben getrokken. Omdat het meisje de tas vasthield lukten het de jongens niet om de tas mee te nemen. Hierna reden ze door in de richting van het Raadhuisplein. Beide jongens droegen donkere kleding en een bivakmuts. De scooter was volgens het slachtoffer ook donker van kleur.

De politie kreeg rond 22.15 uur een tweede melding van een beroving aan de Bunschoterweg. Een 45-jarige vrouw uit Ede liep die avond over de Bunschoterweg in de richting van de Kleefsehoek. Op dat moment benaderden twee jongens op een scooter haar van achteren. De jongen die achterop de scooter zat zou vervolgens zijn afgestapt en op de vrouw zijn afgelopen. Onder bedreiging van een steekwapen zou hij haar om geld hebben gevraagd. De Edese gaf hierop haar handtas af, waarna het tweetal er op de scooter vandoor ging in de richting van de Kleefsehoek/De Zoom. De daders zouden ook hier donkere kleding en een bivakmust hebben gedragen. De scooter waar ze op reden was donker van kleur.

Burgernetactie

De politie heeft direct een Burgernetactie opgezet. Binnen een paar minuten werden 1133 Burgernetters in het bewuste gebied benaderd, waarvan er 1000 de boodschap hebben ontvangen. Daarin werden zij opgeroepen om te kijken naar twee mannen op een donkere scooter. Twee Burgernetters belden terug met informatie over de personen die volgens de Burgernetter voldeden aan het signalement. Na 53 minuten werd de actie beëindigd.

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de incidenten. Mochten er mensen zijn die de scooter hebben zien rijden of meer informatie hebben, dan worden zij verzocht zich bij de politie te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie