Bennekom rolt ONA'53 op

16 december 2008 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom plaatste zich dinsdagavond éénvoudig voor de vierde ronde van de districtsbeker. ONA'53 werd op sportpark De Eikelhof met 8-1 opgerold.

Bennekom nam het bekerduel serieus. Met uitzondering van doelman Danny Lücke (jongeling Jeffrey Rutten maakte zijn debuut in een officieel duel) en de zieke Roy de Ruiter, waarvoor Clint van der Wal in de basis stond, begon de thuisploeg met dezelfde spelers als tegen Volendam.

Vanaf de eerste minuut was het éénrichtingsverkeer. In een redelijk hoog tempo werd de hekkensluiter van de derde klasse zondag van het kastje naar de muur gestuurd. Al snel scoorde Clint van der Wal uit een voorzet van Martin van Eck de 1-0. ONA deed zelf nog een duit in het zakje door in eigen doel te schieten: 2-0.

Nadat Clint van der Wal tot drie keer toe een kans om zeep had geholpen, en ook Arnaud Weideman miste, mikte Leon Koopman een vrije bal precies in de kruising: 3-0. Nog voor de rust werd een foutje van doelman Rutten door Carlo Leander afgestraft: 3-1.

Na de thee verhoogde Mees Heller tegen zijn oude club de score naar 4-1. Nadat zowel Van der Wal als Heller het aluminium hadden geraakt, lukte het Michel van der Sommen uit de tweede rebound de 5-1 binnen te schieten.

In het laatste kwartier werd de stand nog opgevijzeld naar 8-1. Michel van der Sommen stelde Clint van de Wal in staat de 6-1 te scoren. Na een solo schoot Mamadou Kaba vanaf rand zestien meter de 7-1 binnen. Het slotakkoord was voor Jacco Meurs, die ook van afstand het net wist te vinden: 8-1. In het tweede bedrijf maakte Mitchel Valkhof, die normaal in het tweede elftal speelt, zijn debuut.

Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander van Bennekom wordt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie