Twee woningen overvallen in één weekend

16 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Twee Edenaren zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Een 64-jarige man werd vrijdagavond in zijn woning aan de Lunterseweg opgewacht door vermoedelijk twee mannen. Bij een chalet aan de Roekelseweg in Wekerom werd zondagavond een 69-jarige vrouw overvallen.

door Lisette Ruzius

,,De 64-jarige Edenaar kwam om 20.15 uur thuis en werd opgewacht door vermoedelijk twee mannen. Hij werd meerdere malen geslagen en geschopt. Daarbij werd hij bedreigd om zijn geld af te staan", vertelt politiewoordvoerder Marisca Rubergen. De overvallers zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De 64-jarige man raakte bij de overval gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Van de daders is geen signalement bekend. ,,We denken dat de daders hun gezicht bedekt hadden."

Dit was zeker het geval bij de overval op de vakantiewoning aan de Roekelseweg. Dit heeft het slachtoffer verklaard. Zij kan echter verder ook niets zeggen over de daders. Deze overval vond zondag om om 18.00 uur plaats. Vermoedelijk drie mannen drongen de chalet van een 69-jarige vrouw binnen. De mannen zouden vervolgens de woning hebben doorzocht. Nadat de overvallers de nog onbekende buit te pakken hadden, zijn ze er vandoor gegaan. ,,Ook hier werd geweld gebruikt, maar de daders waren niet zo gewelddadig als vrijdagavond. De vrouw raakte niet gewond."

In beide gevallen is er een buurtonderzoek gehouden. Dat heeft nog weinig opgeleverd. ,,Het onderzoek is nog in volle gang. Het is nog te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen beide overvallen", aldus Rubergen. Ze vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844. Meldingen die anoniem moeten blijven kunnen worden gemeld bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie