Provinciebestuur steunt voedingsproject van ziekenhuis

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kan een financiële impuls van 580.000 euro tegemoet zien voor het initiatief om samen met de Wageningen Universiteit een impuls te geven aan het verbeteren van de gezondheid van patiënten door voeding. Veel patiënten komen ondervoed het ziekenhuis binnen, hierdoor vertraagt het herstel en is de kans op complicaties groter. Dit meldt AgriHolland voor het provinciale bestuur van Gelderland.

Niet alleen ondervoedig is een probleem. Ook overvoeding bij ziekenhuispatiënten is een groeiend probleem. De bijdrage van de provincie is bedoeld voor een gedegen basisorganisatie om de samenwerking inhoudelijk en organisatorisch verder uit te werken.

De samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit moet leiden tot het verbeteren van de gezondheid van de patiënt voor, tijdens en na ziekenhuisopname. Alle zorgverleners werken samen in de behandeling van de patiënt en voeding speelt hierin een belangrijke rol. Ook moet wetenschappelijk onderzoek bij ziekenhuispatiënten meer inzicht opleveren in de relatie tussen voeding en ziekte. Ziekenhuis Gelderse Vallei wil in haar ontwikkeling en profilering als ‘het Voedingsziekenhuis van Nederland’ optimale aandacht geven aan voeding van patiënt, bezoeker en medewerker.

Gedeputeerde Staten ondersteunen het initiatief ook omdat deze samenwerking ook interessant kan zijn in relatie tot de Oost-Nederlandse kenniseconomie en de regioprofilering rondom ‘de gezonde mens’. Het moet dan wel goed gekoppeld worden met Food Valley, Health Valley én de daarbij aangesloten bedrijven, ook die in het midden- en kleinbedrijf. De initiatiefnemers streven ernaar met de provinciale bijdrage ook financiële steun van het ministerie van VWS en andere potentiële investeerders te krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie