Deze week valt beslissing over nieuwbouwproject Het Carré

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Makelaars maken zich ernstig zorgen’’, aldus Marcel van Dalen. De fractievoorzitter van D66 doelde donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering op de realisatie van Het Carré, de eerste nieuwbouw die onderdeel uitmaakt van Het Nieuwe Landgoed (HNL). Nog deze week valt de beslissing of er groen licht wordt gegeven.

Het bouwproject bestaat uit 54 luxe, zeer royale grondgebonden woningen die qua sfeer en uiterlijk het beste vergeleken kunnen worden met herenhuizen. Bijzonder aan het plan is de Carré-vorm van het ontwerp. De woningen zijn gebouwd rond een binnenhof. De vierkante vorm zorgt voor een veilige en robuuste uitstraling. In juni is er begonnen met de verkoop van de woningen. Tot de zomervakantie liep de verkoop goed. Door de kredietcrisis lijkt het erop dat daar de klad in is gekomen.

Volgens Marcel van Dalen zou de bouw in de noordoosthoek van Ede bijna niet van de grond komen. Als het aan de D66’er ligt kan de samenwerkingsovereenkomst voor HNL beter opgeheven worden. De fractie is sinds jaar en dag al een fel tegenstander van het bouwproject over de N224, dat een verbinding moet maken tussen de wijken Kernhem en Veldhuizen.

Wethouder Simon van de Pol verklaarde tijdens de raadsvergadering dat de realisatieovereenkomst 6 januari 2009 ondertekend zal worden. ,,Het heeft wat langer geduurd, want we wilden het buitengewoon ‘Europees aanbestedingsproof’ hebben’’, aldus Van de Pol. ,,We zijn nog volop in gesprek, omdat er natuurlijk wel een relatie ligt tot de huidige kredietcrisis. Maar we zien nog goede mogelijkheden om het wel neer te zetten. Het gaat allemaal gewoon door!’’

Geen van de partijen bleek in het begin van deze week bereid de positieve woorden van de Edese wethouder te bevestigen. Onder de kopers van de Carréwoningen is al sprake van enige onrust. Zij willen weten waar zij aan toe zijn. Zeker omdat de bouw van Het Carré al in het derde kwartaal van 2008 zou beginnen. ,,Wij zien allemaal, ook in Ede, dat de verkoop van woningen toch minder snel gaat dan we een jaar, een half jaar, geleden gewend waren,” zegt projectleider Jan Ceelen desgevraagd.

Door bedrijven worden daarom risico’s afgewogen, stelt Ceelen. ,,Ieder bedrijf moet een risicoplanning maken. En daar spelen tientallen projecten een rol. Ik geef geen antwoord op de vraag of de bouw van Het Carré doorgaat. Wij hebben naar de kopers toe de plicht om deze maand aan hen mee te delen hoe wij met dit project omgaan. Dat zullen we zeker nakomen. Deze week wordt de beslissing genomen’’, zo verwacht Ceelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie