Hogere snelheid op A12 tussen knooppunt Maanderbroek en Veenendaal

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De snelheid tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek op de A12 kan in beide richtingen worden verhoogd naar 120 kilometer per uur. Rijkswaterstaat verwijderde in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 december de tijdelijke verkeersborden en aanwijzingen. Op dit gedeelte zijn de werkzaamheden in het kader van de verbreding van de A12 vrijwel afgerond.

De spitsstrook gaat nog niet open, deze is immers nog niet gereed. Op het gedeelte tussen knooppunt Maanderbroek en Ede wordt in beide richtingen nog volop gewerkt. Hier blijft de snelheid dan ook 90 en op sommige plaatsen 70 kilometer per uur, om de veiligheid van zowel het doorgaande verkeer als de wegwerkers te waarborgen. Het werk tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek is vrijwel gereed. De spitsstrook kan hier nog niet open omdat op het andere gedeelte, tussen knooppunt Maanderbroek en Ede, nog volop wordt gewerkt.

De spitstrook heeft dus nog geen eind of begin (afhankelijk van de rijrichting) waardoor de weggebruiker de spitsstrook niet veilig kan gebruiken. Zodra het werk op het gehele traject Ede-Veenendaal is afgerond, stelt Rijkswaterstaat de spitsstroken open. Tussen knooppunt Maanderbroek en Ede werkt Rijkswaterstaat de komende periode verder met aanleg geluidswerende voorzieningen, bouw van twee nieuwe viaducten (Statenpadviaduct en viaduct Bovenbuurtweg) en aanbrengen technische voorzieningen om de spitsstroken straks goed te kunnen bedienen.

Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is de A12 tussen Ede en knooppunt Maanderbroek in beide richtingen versmald en zijn de rijstroken op sommige plaatsen verschoven. Bovendien geldt een lagere maximumsnelheid van 90 en op enkele plaatsten 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat verbreedt de A12 tussen Ede en Veenendaal in beide richtingen met spitsstroken. Naar verwachting is het gehele project medio 2009 gereed. Vanaf dat moment zullen de spitsstroken tussen Veenendaal en Ede in beide richtingen opengesteld kunnen worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie