Celstraf na gewapende overval op garagebedrijf

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Een 41-jarige man, die een jaar geleden een gewapende overval zou hebben gepleegd op een garagebedrijf in Otterlo, moet als het aan justitie in Arnhem ligt vierenhalf jaar de cel in.

Daarnaast maakte de verdachte, afkomstig uit Arnhem, zich bij andere gelegenheden schuldig aan mishandeling van zijn schoonzus, een inbraak en verzette hij zich toen de politie hem wilde aanhouden.

Samen met een kompaan gingen de Arnhemmer op 27 september 2007 het garagebedrijf binnen en bedreigden de eigenaar met een nauwelijks van echt te onderscheiden namaakpistool. Ze dwongen de man op de grond te gaan liggen en bonden zijn handen op de rug. Ook een personeelslid en twee klanten keken in de loop van het wapen. De overvallers namen van hun slachtoffers de mobiele telefoons en portemonnees mee. Ook stalen ze uit de zaak een auto, waarna ze ervandoor gingen.

Uiteindelijk werd het tweetal gearresteerd en legde de rechtbank de 41-jarige drieënhalf jaar cel op, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook de ander kreeg gevangenisstraf. De Arnhemmer ging vervolgens in beroep tegen het vonnis omdat hij de overval en de meeste andere beschuldigingen ontkent. De man zei tegenover het hof verbaasd te zijn over de aanklachten aan zijn adres.

Het was niet de eerste keer dat de Arnhemmer met justitie in aanraking komt. De vermeende overvaller heeft een ellenlang strafblad en al een groot deel van zijn leven achter de tralies gezeten. Volgens deskundigen is de kans dat de 41-jarige weer de fout in gaat ‘ontzettend hoog’. Aan een uitgebreid reclasseringsrapport weigerde de verdachte verder mee te werken.

,,Ik vind het vreemd dat meneer tegen beter weten in de feiten ontkent’’, aldus de openbaar aanklager. Want volgens de advocaat-generaal ligt er erg veel bewijs op tafel dat de verdachte bij de beroving van het garagebedrijf betrokken was. Niet alleen verklaarde de mededader samen met de 41-jarige de overval te hebben gepleegd. De Arnhemmer werd ook nog eens aangehouden toen hij in de auto reed die de twee uit de garage hadden gestolen.

Vanwege de ernst van alle feiten die de Arnhemmer op zijn kerfstok zou hebben, is volgens de aanklager alleen een lange celstraf op zijn plaats. De raadsman van de verdachte vroeg zijn cliënt echter vrij te spreken. Uitspraak: 22 december. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie