Ziekenhuis geeft adoptiebaby’s herinneringskoffertje

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De komst van een baby is vaak een groot feest. De meeste baby’s komen in een gespreid babybedje terecht. Soms gaat het anders. Er zijn baby’s die direct na de geboorte voor adoptie worden afgestaan of (tijdelijk) niet bij de ouders kunnen blijven. In Ziekenhuis Gelderse Vallei komt dit ongeveer vijf keer per jaar voor. Daarom heeft de kinder- en jongerenafdeling een herinneringskoffertje samengesteld.

De eerste prille herinneringen zijn voor iedereen heel belangrijk. Juist ook voor de groep kinderen die ter adoptie wordt afgestaan. Vandaar dat de kinder- en jongerenafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei een speciaal koffertje heeft gevuld met persoonlijke spulletjes. Wij zijn het eerste ziekenhuis met speciale aandacht voor deze bijzondere baby’s.

Dagboekje

Wat zit er in het koffertje? Een dagboekje waarin wordt bijgehouden wat er in de eerste periode van het leven van de baby gebeurt. Foto’s en een dvd met opnames van de baby in bad of bedje. Daarnaast ook praktische zaken die elke baby nodig heeft. Zoals een rompertje, een speentje, een dekentje en wat speeltjes.

Pleeggezin

Het kindje heeft zo een eigen, eerste koffertje. Het reist met de baby mee wanneer hij of zij bijvoorbeeld eerst naar opvangouders gaat en daarna bij een pleeggezin of adoptiegezin komt. Zodat zij later, als zij groter zijn, zich een beeld kunnen vormen hoe die eerste periode van hun leven is verlopen. Het koffertje is een tastbare en dierbare herinnering aan de eerste dagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie