Hunkeren naar winst in beker

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

Aanvoerder Loes Donderwinkel van de vrouwen van Polar Bears zag haar team zaterdag de uitwedstrijd tegen ZVL met 11-10 nipt verliezen. Desondanks denkt ze dat de halve finale van de beker zeker gewonnen kan worden. ,,We spelen die wedstrijd donderdagavond tegen Het Ravijn. Die ploeg kennen we door en door. We speelden al twee keer tegen elkaar in deze competitie. Net zoals in de competitie (Polar Bears en Het Ravijn staan samen bovenaan, Red.) zal ook de halve finale een spannende wedstrijd worden”, verwacht Donderwinkel.

Polar Bears in de race voor twee KNZB prijzen EDE - De spelers en speelsters van Polar Bears waren afgelopen weekend niet geheel bij de les. Beide ploegen verloren hun competitiewedstrijden en dat juist op een belangrijk moment. Donderdag en vrijdag staat in Amsterdam voor beide teams een halve finale van de KNZB-beker op het programma. In De Peppel is deze week de spanning al te snijden.

door Boy Imminck

Vooral de voorhoede van Het Ravijn kan een groot opstakel gaan vormen voor de ploeg uit Ede. ,,Ze hebben een aantal speelsters met veel scorend vermogen, daar moeten we voor oppassen. Zelf zijn we op dit moment best sterk. Afgelopen zaterdag hebben we ongelukkig verloren door het in de laatste periode weg te geven. Dat is geen seintje dat we minder aan het worden zijn. Ik denk juist dat we enorm groeien, vooral na de positieve ervaring in Belgrado tijdens de eerste ronde van de LEN Trophy. Tegen Het Ravijn spelen eigenlijk de finale”, voorspelt Donderwinkel.

Twee finales

Ten opzichte van de vrouwen, zouden de mannen het nog zwaarder hebben. Routinier Bas de Jong: ,,Als het goed is spelen wij dit weekend twee finales. We zullen alle zeilen bij moeten zetten, anders vliegen we er in de halve finale al uit.” De uitspraak van De Jong kom niet zomaar uit de lucht vallen. Op vrijdagavond speelt zijn ploeg tegen GZC Donk. ,,Ze zijn de regerend landskampioen en hebben ook dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Toen we tegen Donk speelden stonden we op een gegeven moment met 5-8 voor en kregen we kansen op 5-9. Die viel niet waardoor we toen de wedstrijd verloren”, kijkt Bas de Jong terug.

De opwaartse lijn die de Beren dit seizoen te pakken hadden werd zaterdag wreed verstoord. ,,Ik was er niet bij wegens ziekte, maar ik heb gehoord dat we dramatisch speelden. Dat zie je ook wel aan de uitslag”, vindt De Jong. Polar Bears verloor de uitwedstrijd tegen BRC met liefst 15-5. Dit weekend moet het volgens De Jong beter. ,,De halve finale tegen Donk is eigenlijk al de wedstrijd van het seizoen. Winnen we die, dan komen we in de finale. Het moet gek lopen wil PSV in de andere halve finale niet winnen van TW Zaanstreek. PSV - Polar Bears, dat zou de tweede finale op rij worden. We maken een kans, die is niet groot, maar we gaan er compleet voor.”

Als Het Ravijn door de vrouwen van trainer Gerrit-Jan Schothans is verslagen rest ook de finale voor die ploeg. ,,Ik heb dan het liefste Donk als tegenstander, ze hebben de minste ervaring ten opzichte van ZVL. Als ik denk aan de beker, krijg ik een goed gevoel. We zijn er klaar voor, laat maar komen”, aldus Loes Donderwinkel. Eventuele finalewedstrijden worden op zaterdagavond in Amsterdam afgewerkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie