Musicus Carel Schulz krijgt onderscheiding

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Carel Schulz (58) uit Ederveen is zaterdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens een concert van Christelijk Gemengd Koor Hosanna in de St. Janskerk in Gouda. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van cultuur.

Op zeer jeugdige leeftijd bleek Carel al bijzonder muzikaal begaafd. Naast zijn functie als leraar muziek op diverse scholen heeft hij zich bijna 50 jaar ingezet als dirigent voor amateurkoren, als organist in verschillende kerken en als componist. Schulz is dirigent van Christelijk Gemend Koor Hosanna Gouda, het Nunspeets Mannenkoor en Hervormd Kerkkoor Maurik.

Schulz is als organist en vaste dirigent al 25 jaar verbonden aan de Jeruzalemkerk in Amsterdam. Hij gaf diverse orgelconcerten in binnen- en buitenland en componeerde muziekstukken. Zijn orgelimprovisaties genieten een nationale en internationale bekendheid. Ook maakte hij vele koor-LP's, orgel-LP's en CD's. Buiten het maken van eigen composities bewerkte Schulz een groot aantal liederen voor zijn koren. Zijn vrijwillige activiteiten kwamen en komen nog steeds ten goede aan de samenleving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie