ChristenUnie fractie bezoekt woonzorghuis Eureka

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De ChristenUnie fractie Ede bezocht zaterdag de bewoners van het midden in een woonwijk in Otterlo gelegen woonzorghuis Eureka in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag (MADD- make a diference day).

Door zich als vrijwilliger een ochtend in te zetten wilde de ChristenUnie fractie met dit bezoek het belang van vrijwilligerswerk onderstrepen. Koffie en thee schenken voor de bewoners, praten over vroeger en nu of over wederzijdse bekenden. Men genoot van de aandacht. Marten Idema toonde klankbeelden van de Hoge Veluwe en Ede. De foto’s leverden veel reacties op van de bewoners. Regelmatig waren veelbetekenende opmerkingen te horen.

De bewoners gaven aan erg blij te zijn met hun plekje in Eureka en het wonen in een omgeving met jonge mensen en kinderen. Over de gezelligheid en de zorg die het huis biedt was men zeer te spreken. Sommige bewoners gaven aan dat het wel prettig is om in een bekende omgeving te wonen, maar dat een appartement wel wennen was nadat je van een boerderij komt waar je meer dan 50 jaar gewoond hebt. Voor anderen waren de winkels nog net te ver om er zelf naar toe te kunnen lopen. Zo’n dagelijks wandelingetje naar de winkel werd dan toch wel gemist. Dat onderstreepte bij de fractieleden de noodzakelijke aandacht voor de locatiekeuze van woonzorgvormen.

foto:

Vlnr: Marten Idema, steunfractielid Rienette Sytsma (met de 7-jarige Tessa van beek), Jos van Heuveln, fractieassistent Herko van Beek en fractievolger Mark Smidt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie