Eerste fase verdubbeling N 224 afgerond

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het eerste gedeelte van de verdubbeling van de N 224 is vrijdag 12 december gereed. Wethouder Peter van ’t Hoog stelt de weg dan om 15.30 uur open voor het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de A30 en de Laarwoud, waar in de afgelopen maanden hard aan is gewerkt. Ook het nieuwe fietspad langs dit gedeelte van de N 224, aan de zuidzijde, is vrijdag klaar.

Na de zomervakantie is begonnen met de uitvoering van het eerste gedeelte van de verdubbeling. Tussen de op- en afritten van de A30 en de Laarwoud is een geheel nieuwe rijbaan aangebracht. Ook zijn drie kruispunten opnieuw vormgegeven. Voor Kernhem vlek B zijn twee nieuwe kruispunten gemaakt zodat het verkeer uit deze nieuw te bouwen wijk zo snel mogelijk afgewikkeld kan worden.

Ook het bestaande kruispunt met de Laarwoud is aangepast voor de verdubbeling. Dit heeft enige tijd voor overlast gezorgd in de wijk. Al het verkeer moest via de Stakenberg de wijk in en uit. Aan deze situatie komt nu ook een einde.

De nieuwe verdubbelde weg is door de gemeente overgenomen van de provincie. Met het opleveren van de verdubbelde weg komt deze ook binnen de bebouwde kom te liggen, evenals de Lunterseweg tot aan de Doesburgerdijk. De maximale toegestane rijsnelheid op de N224 wordt vanaf de op- en afritten van de A 30 tot de Laarwoud 70 km/h en vanaf de Laarwoud tot het kruispunt met de Proosdijerveldweg 50 km/h.

De gemeente werkt nu aan de plannen voor de uitvoering van fase 2. Dit is het gedeelte tussen de Laarwoud en de Proosdijerveldweg, waar Het Nieuwe Landgoed wordt gebouwd. Naar verwachting wordt hier in het najaar van 2009 mee begonnen. Het vervolgtraject van het fietspad langs de N 224 hoort ook bij deze fase.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie