'Levende kerststal' bij kinderboerderij Proosdij

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij kinderboerderij De Proosdij aan de Proosdijweg 37 in Ede was woensdag een 'levende kerststal' te bewonderen. Het vormde onderdeel van een kerstmarkt, op touw gezet door 's Heeren Loo, van wie de kinderboerderij is, waar veel mensen werken met een verstandelijke beperking.

Tijdens de markt waren er allerlei activiteiten voor kinderen en konden bezoekers eigengemaakte producten kopen. De medewerkers van de kinderboerderij en van de houtgroep waren al weken druk in de weer om voldoende spullen klaar te maken voor deze markt, zoals bloembakken, kransen, vogelhuisjes, beschilderde dakpannen, gaas- en mosproducten en kerststalletjes.

Op een kerstmarkt kan een levende kerststal natuurlijk niet ontbreken, vond 's Heeren Loo. Rondom deze stal konden kinderen allerlei activiteiten doen: tekeningen maken, schminken en dieren knuffelen. Ook werden op de markt kaarsen, kinderkleding en vele andere producten verkocht die met kerst te maken hebben.

De catering werd verzorgd door medewerkers en begeleiders van 's Heeren Loo. Zij zorgden voor lekkere kerstversnaperingen zoals warme chocolademelk en glühwein en ook oliebollen ontbraken niet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie