Diëtisten Kruiswerk West-Veluwe worden zelfstandig

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De diëtisten van Kruiswerk West-Veluwe (KWV) beginnen in 2009 zelfstandige praktijken. Hier houden zij spreekuren voor cliënten. Zij begeleiden en adviseren cliënten met betrekking tot onder- en overgewicht, diabetes, allergieën en COPD/astma. De diëtisten en KWV gaan samenwerken.

Leden en cliënten van KWV kunnen daardoor gemakkelijk in contact komen met de diëtisten als dit wenselijk is. Daarnaast zorgt de samenwerking ervoor dat huidige VVDA-cliënten hun vertrouwde diëtist kunnen blijven bezoeken. Tevens kunnen (keten)samenwerkingstrajecten met bijvoorbeeld huisartsen en ziekenhuizen doorgang vinden. De komende periode werken de diëtisten hun verzelfstandiging uit. KWV houdt cliënten en verwijzers op de hoogte. Info: tel. 650777.

KWV wil zich meer richten op haar kernactiviteiten thuiszorg en jeugdgezondheidszorg en gaat daarom na welke diensten KWV blijft aanbieden of dat diensten via andere organisaties worden aangeboden. De verzelfstandiging van de diëtisten is onderdeel hiervan. Om cliënten het gemak van ‘één loket’ te blijven bieden, kiest KWV in de toekomst vaker voor het aangaan van samenwerking met zelfstandige partijen zoals de diëtisten.

Kruiswerk West-Veluwe (KWV) is een ISO/HKZ-gecertificeerde specialist in zorg en welzijn voor iedereen die in de eigen vertrouwde woon-/leefsituatie zorg en begeleiding wenst en/of nodig heeft. KWV biedt jeugdgezondheidszorg, verpleging en verzorging thuis, hulp bij het huishouden in Ede, Wageningen en Renswoude, preventieactiviteiten, voedingsvoorlichting en dieetadvisering, dagactivering, cursussen, servicediensten aan huis, uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen, Zorgwinkels in Barneveld, Ede, Nijkerk en Wageningen, welzijn ouderen in Ede (Sector Welzijn Ouderen), mantelzorgondersteuning in de Gelderse Vallei, WoonZorgHuis Eureka in Otterlo en Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek.

Sinds 2006 is KWV een zelfstandige werkmaatschappij van de landelijke Stichting Philadelphia Zorg. KWV heeft ongeveer 40.000 leden. Leden krijgen voor een beperkt bedrag per gezin per kalenderjaar korting op cursussen en in de Zorgwinkels en vier keer per jaar het ledenmagazine. Bel voor meer informatie de Zorgcentrale, tel. 650777.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie