Bijna halve eeuw Maxstein

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Het is bijna een halve eeuw geleden dat Joop Schut Maxstein Tweewielers oprichtte. Hij nam de zaak in 1959 over van Max Steinbrucker. Vandaar de naam Maxstein, ondertussen een bekende klank in de regio Ede.

De winkel was in 1959 niet meer dan een klein houten schuurtje. Deze werd na een aantal jaren vervangen door een stenen gebouw. In de loop van de jaren bleef de groei er inzitten, net als de uitbreiding. In de tachtiger jaren kwam er een flinke uitbreiding met een hal van 500 vierkante meter met evenveel kelderruimte. In 1999 kwam ernog eens een bovenverdieping met dezelfde omvang bij.

In 1987 kwam zoon Robert Schut ook binnen de zaak en in 1995 werd hij de eigenaar. Tot nu toe heeft hij het ,,uitstekend naar de zin, al is het natuurlijk wel hard werken.”

Volgens hem is er veel veranderd in de fietswereld: ,,Met de elektrische fiets als mooiste uitvinding. Nederland is een fietsland en met de komst van de elektrische fiets kan iedereen er op uit trekken. Deze fiets is niet te onderscheiden van een gewone fiets en ziet er net zo sportief uit. Naar omstandigheden kan men met een elektrische fiets tussen de 40 en 120 km afleggen.”

Schut benadrukt dat het een ondersteunende fiets is waarbij je zelf wel moet trappen. ,,Men wordt echter ondersteund door een elektromotor die geruisloos werkt."

Bekende merken

Wie een kijkje gaat nemen in de winkel ziet fietsen van vele bekende merken zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Koga Miyata en Raleigh. In kinderfietsen heeft men eveneens veel bekende merken en is men dealer van de ATB-merken Scot, een zeer vooraanstaand merk, en Koga Miyata had men al in huis.

Naast de fietsen is er een ruim aanbod in accessoires en kleding. Wie wil kan een GPS op de fiets laten monteren om precies te zien waar men zich begeeft of om een route in te plannen. ,,Een heel verfijnd systeem, nog beter dan in auto’s”, vindt Schut.

Fitness

Wie een kijkje gaat kijken in de kelder ontdekt een uitgebreid assortiment fitnessapparatuur. Dat gaat van een hometrainer tot een crosstrainer, loopbanden en gewichten. ,,Wie zijn energie kwijt wil of zijn lichaam in topconditie wil houden kan hier uitstekend terecht”, laat Schut weten.

Vuurwerk

Bij Maxstein kunnen klanten, aan het einde van het jaar, ook terecht voor vuurwerk. Er is een keuze uit 130 soorten vuurwerk met als unicum de Diamond Collection, door een bekend consumentenprogramma de Rolls Royce onder het vuurwerk genoemd, alles overzichtelijk uitgestald. ,,Om schade aan ogen te voorkomen krijgt elke klant een speciale bril, zowel ouderen als kinderen. Naast een bril ontvangt men bij aankoop ook gratis aansteekmateriaal. En, volgend jaar hopen we ons vijftig jarig bestaan te vieren en kan en dan kunnen de mensen ook het nodige ‘vuurwerk’ van ons gaan verwachten”, aldus Schut.

Maxstein Tweewielers, Slijpkruikweg 30 Ede. Tel; 0318-612154; www.maxstein.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie