Twee Edenaren (21) opgepakt voor greep uit kassa in Bennekom

18 december 2008 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM – De politie heeft dankzij alerte getuigen donderdag rond 12.45 uur twee 21-jarige jongens uit Ede aan kunnen houden. De twee zouden bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Bennekom een greep in de kassa gedaan hebben, waarbij zij een geldbedrag hebben buit gemaakt.

Eén van de getuigen wist de jongens te achtervolgen en voortdurend aan de politie door te geven waar zij zich bevonden. Hierdoor lukte het de politie om de jongens op de Grintweg in Wageningen aan te houden. Eén van hen had een geringe hoeveelheid wiet in zijn bezit, de ander moet nog een kleine 350 euro aan boetes aan Justitie betalen. De twee zijn ingesloten en zullen worden verhoord.

Meer getuigen gezocht

De politie is direct met een onderzoek gestart en heeft al met een aantal getuigen gesproken. Getuigen die echter nog geen contact met de politie hebben gehad, worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen op telefoonnummer 0900 – 8844.

Niet van alle getuigen –zo blijkt uit een eerste onderzoek– zijn namelijk gegevens bekend. Zo zijn er in de winkel (nog onbekende) getuigen geweest van het moment waarop een greep in de kassa werd gedaan. Bij de uitgang van de winkel is één van de jongens door een vrouwelijke klant vast gepakt. De jongen wist zich los te rukken, de politie komt graag met deze getuige in contact.

Een andere, nog onbekende getuige, zou in de winkel kleding hebben afgegeven die van de jongens uit Ede zou zijn. Ook van deze getuige zijn geen personalia bekend. Tenslotte wil de politie ook graag in contact komen met een getuige die voor de jongens in de rij gestaan heeft. Deze klant zou met de pinpas de boodschappen hebben afgerekend.

De genoemde klanten of nog andere getuigen van deze overval die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden verzocht contact met de politie op voornoemd telefoonnummer op te nemen. Getuigen die per sé anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met M, Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800–7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie