Blauw Geel'55 gelijk tegen koploper

19 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel'55 deed niets onder voor koploper Zwart Wit'63. In blessuretijd bracht Frank van der Wagen de Edenaren op gelijke hoogte. Als Frank Jacobse daarna - toen hij alleen voor de doelman Mike Verhoef van de Harderwijkers verscheen - het kopje er bij had gehouden, hadden de manschappen van Martin Laamers zelfs met drie punten huiswaarts kunnen keren: 2-2.

Frank van der Wagen en Frank Jacobse gingen niet mee terug naar Ede. Speciaal was het tweetal door 'persoonlijke chauffeur' Mike Ligtebelt vanuit Bruinisse naar het voormalige vissersdorp aan het IJsselmeer gereden. Na het gelijke spel vertrokken zij gelijk weer naar Zeeland om daar verder met een stel blauwgele vrienden van een weekeindje weg te genieten. Zeker het heen en weer reisje van de in de spits spelende Frank van der Wagen had zin. Hij scoorde beide goals voor de Edese tweede klasser.

Al na vijf minuten stonden Blauw Geel op achterstand door een onvervalste blunder van doelwachter Eric Hageman. Robert den Hartog kopte de 1-0 voorsprong voor de gastheren binnen. Blauw Geel was eventjes van slag. Maar de ploeg kreeg allengs het betere van het spel tegen het fysiek sterkere Zwart Wit. Vijf minuten na de doelwisseling kwamen de 'Laamers-boys' langszij. Dick Hoefakker mikte de bal op het hoofd van Frank van der Wagen: 1-1.

Een kwartier later werd een inzet van Mark van de Weerd na een scrimmage van de lijn gehaald. Het duel leek naar het einde voort te kabbelen. Twee minuten voor tijd kwam er weer leven in de brouwerij toen andermaal Robert den Hartog scoorde: 2-1. Blauw Geel raakte niet van de wijs. In blessuretijd maakte Van der Wagen, weer op aangeven van Hoefakker, er 2-2 van.