Politie tevreden met lage 'vangst' bij grote alcoholcontrole Ede

19 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft vrijdag een grootscheepse alcoholcontrole gehouden op Industrieterrein Frankeneng in Ede. Tussen 16.00 en 18.30 uur werden in totaal 1300 verkeersdeelnemers aan een alcoholcontrole onderworpen. Slechts drie mensen vielen door de mand.

Aan de politieactie deden in totaal 25 agenten mee. Ze stonden aanvankelijk opgesteld op drie punten: de Galvanistraat, de Frankeneng en de uitvalsweg naar de A30 toe. ,,Maar die weg naar de A30 hebben we vrij snel weer vrij gegeven. Dat bracht gewoon veel te veel vertraging voor het verkeer met zich mee. Als we deze actie op die plek en dit tijdstip hadden volgehouden, zou heel Ede volgelopen zijn. En dat is nou ook weer niet de bedoeling", legt politiewoordvoerder Harry Munniksma uit.

Bekeuringen

Drie mensen hadden teveel gedronken en kregen een bekeuring. Het betreft een man van 57 en een vrouw van 50, beide uit Ede, die een auto bestuurden. De derde bekeurde persoon was een 19-jarige bromfietser uit Ede.

Tevreden

Het verloop van de actie en de resultaten ervan stemmen Munniksma tevreden. ,,Ja, je kunt je natuurlijk afvragen of we wel zo'n grote actie op moeten zetten om uiteindelijk maar drie mensen te pakken, wat natuurlijk erg weinig is. Maar ik bekijk het liever van de andere kant. Blijkbaar werkt het preventief handelen en het toezicht houden van de politie goed. Bovendien zingt de controle snel rond via telefoons en dergelijke waardoor mensen mogelijk voor ander vervoer hebben gekozen. En ook dan hebben wij ons doel bereikt, namelijk dat ze niet met alcohol op achter het stuur zitten. Dus ja, ik ben wel tevreden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie