Bleekemolen genomineerd voor slijterij 2009

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

Of de Lunterse slijterij en wijnhandel ook de beste van het land wordt, moet in een later stadium duidelijk worden. Eerst moet Bleekemolen een plaatsje bemachtigen in de top 10, die eind februari 2009 bekend wordt. De uiteindelijke winnaar moet tijdens de nationale slijterdag in juni uit de bus komen. Voor Bleekemolen dat in februari al zeven jaar in Lunteren draait, is het de eerste keer, dat men is genomineerd voor de uitverkoren van slijter van het jaar. ,,In 2007 ben ik vinoloog en in 2008 liquorist geworden,” vertelt Trees Bleekemolen.

LUNTEREN - Slijterij & Wijnhandel Bleekemolen in Lunteren is één van de honderd vakgenoten in Nederland die genomineerd is voor de prijs slijterij van het jaar, een initiatief van de Koninklijke SlijtersUnie. ,,De nominatie komt als een verrassing, ja,” zegt een trotse Trees Bleekemolen.

De Lunterse denkt dat haar slijterij en wijnhandel is genomineerd door de uitstraling van de zaak. ,,En door de vakbekwaamheid, de presentatie en betrokkenheid. Ik ga voor mijn werk. Het mooi van het beroep van slijter is, dat je met een grote diversiteit aan producten bezig bent. Je bent ook met een stukje gezelligheid voor de mensen bezig.”

,,De klanten komen bij ons omdat het gezellig is, of dat er vrienden komen of dat ze lekker willen eten of als er iets te vieren valt. Negenennegentig procent van valt onder die categorie. Waar wij in gespecialiseerd zijn? Wij hebben over de honderd whisky’s. Ronde de zestig, zeventig jenevers, waaronder korenwijn en oude jenever. En een heel uitgebreid assortiment wijnen en bieren. We zijn een totaal slijter.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie