Michel van den Brink dirigeert Edesche Boys naar eerste plaats

30 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Onder aanvoering van dirigent Michel van den Brink, neemt Edesche Boys de eerste plaats in na de eerste avond van het SDS zaalvoetbaltoernooi. De Boys wonnen beide wedstrijden met 5-2.

Tegen favoriet DTS'35 waren de Edesche Boys van meet af aan de betere ploeg. Niet alleen Van den Brink, maar ook zijn ploeggenoten lieten zien in de zaal goed uit de voeten te kunnen. Via Stefan Jansen en Jamal Hamdaoui werd een 2-0 voorsprong genomen. Badr Azoum deed wat terug, maar weer Jansen verhoogde de score naar 3-1. Jillert Krikke zorgde dat de marge weer één werd: 3-2. Maar uiteindelijk Van den Brink zelf en Arjan Hardeman brachten de eindstand op 5-2.

Tegen het zeker niet verkeerd spelende Harskamp kwamen de Edenaren snel op een 3-0 voorsprong, door ondermeer twee keer Van den Brink. Harskamp sputterde via Lars van Wikselaar en Arnand van Norel nog tegen. Isas van Slijpe en Jansen bepaalden de eindstand op 5-2. De Boys staan daardoor al met een been in de halve finale.

Verrassend

Met twee punten minder en een duel meer, zijn Harskamp en Ede/Victoria de verrassende nummers twee en drie. Tegen Otterlo had er meer ingezeten voor Harskamp, dan het 2-2 gelijke spel. Ede/Victoria werd resoluut met 4-1 verslagen door twee keer Andy Waaijenberg en twee keer Arnand van Norel.

Het was direct de enige nederlaag voor de club, die het in de zaal beter deed, dan het tot op heden op het veld heeft gedaan. Via prachtige doelpunten van Jaouad el Hassnaoui (2x) en Kevin Voois werd verdiend van Advendo'57 gewonnen. Ook de 2-2 tegen DTS'35, doelpunten van Mohamed Hamdaoui en Marco Nieuwenhuis, was even verdienstelijk als terecht.

Twee keer vanuit een achterstand wist Otterlo tot een 2-2 te komen. Daarmee is het nog in de race voor de kruisfinales. Zaterdagmorgen wordt wel gestart tegen Edesche Boys.

Tegenvallers

Advendo'57 en DTS'35 waren de tegenvallers van de eerste avond. Na de laatste plaats in Veenendaal, stevenen de Ederveners naar dezelfde positie af in Ede. Was het niveau in Veenendaal misschien hoog, ook in Ede was het vooralsnog te hoog. Tegen Otterlo werd nog wel een 2-0 voorsprong genomen via Jaap van Doorn en Marcel van Bruksvoort. Via twee keer Laurens Foekens kwam Otterlo terug. Met een man meer kreeg Advendo nog een mogelijkheid op de volle winst. Maar de manier waarop daarmee werd omgegaan, was typerend voor het spel.

Met een aantal erkende zaalvoetballers als Jillert Krikke en Badr Azoum stelde DTS de eerste avond teleur. Na het terechte verlies tegen Edesche Boys, was het spel tegen Ede/Victoria veel te slordig om het verschil in kwaliteit uit te drukken in cijfers: 2-2.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie