Jarno Beuving vierde op NK Bobsleeën

5 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In Igls is Jarno Beuving met collega-remmer Roel Verwer als stuurman op het NK Bobsleeën verdienstelijk vierde geworden. Het gelegenheidsduo maakte twee uitstekende runs en waren sneller dan bijvoorbeeld Esmé Kamphuis en Tine Veenstra, het Nederlands damesteam dat tot de wereldtop gerekend mag worden.

Na het NK in Igls (Oostenrijk) is de Edenaar naar Königssee (Zuid-Duitsland) afgereisd, waar hij deze week met stuurman Vincent Kortbeek zal deelnemen aan hun tweede Worldcup wedstrijd en vervolgens aan het Wereldkampioenschap voor Junioren. Na de Europacup wedstrijden in Sankt Moritz (Zwitserland) en Cesana (Italië) vertrekt het bobteam Active Professionals in februari naar de Verenigde Staten, waar in Lake Placid de wereldkampioenschappen op het programma staan.

Vlak voor zijn vertrek naar Oostenrijk, werd bekend dat Eka's Health Food International VOF dit jaar de Edese bobsleeër en atleet Jarno Beuving zal steunen. Eka en Jan Dijkstra, de eigenaren van het bedrijf aan de Prins Bernhardlaan in Bennekom, zijn welzijns- en sportcoaches en werken met de Herbalife producten. Herbalife ontwikkelt en produceert al 28 jaar onder andere voedingsproducten. De Amerikaanse multinational steunt wereldwijd toppers in verschillende sporttakken, zoals bijvoorbeeld tennisser Rafael Nadal.

Eka's Health Food zal Jarno Beuving in overleg met de voedingsdiëtiste van bobsleeteam Active Professionals van voedingsproducten voorzien, zodat Beuving zich in optimale vorm kan richten op kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie