Wisselende resultaten voor regioteams in Dakar Rally

6 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - In de eerste vier dagen Dakar Rally 2009, zijn er wisselende resultaten voor de regionale teams te noteren. Marcel van Vliet van Ginaf Rally Power won de eerste etappe, en klasseerde zich als derde op dag twee. Op maandag behaalde Wuf van Ginkel van hetzelfde een mooie vierde plaats en verraste Martin van den Brink vooral zichzelf met een zesde stek.

Maar ondanks die hoge dagnoteringen zijn de drie combinaties niet in de eerste tien van het tussenklassement te vinden. Van Vliet verloor door pech (kapot stuurhuis) in de derde rit meer dan vijf uur en is uitgeschakeld voor een hoge klassering in het eindklassement. Ook Wuf van Ginkel is nog ver verwijderd van het door hem zo gewenste podium. Op de openingsdag deden een tweetal lekke banden de Edervener de das om. ,,De banden hadden het te zwaar. We reden constant op de limiet en dat was blijkbaar teveel'', aldus Van Ginkel. De achterstand op de top was meer dan een half uur.

Ook dag twee was niet de dag voor Van Ginkel. ,,Het ging niet zo lekker. We kwamen vaak stil te staan door blokkades op de smalle wegen. Vijf kilometer voor de finish kregen we ook nog te maken met een kapotte luchtleiding.'' Dit keer was het verlies 54 minuten.

Op dag drie liet Van Ginkel met een vierde plaats zien met de voorsten mee te kunnen. Een keurige vierde plaats. Maar dinsdag werd wederom meer dan een uur achterstand opgelopen. De achterstand op de top drie, meer dan 2,5 uur, lijkt niet meer overbrugbaar. Van Ginkel staat nu veertiende.

De eerste drie dagen was Martin van den Brink van het gelijknamige team, dan ook de best geklasseerde rijder. De Harskamper stond als zesde geklasseerd in het tussenstand. Maar bij Van den Brink ging het in de vierde etappe mis. Van den Brink verloor 3,5 uur en is terug te vinden op de twintigste plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie